Poľský mäsokombinát údajne spracovával pokazené mäso

TASR
8.3.2013 15:42

Poľská prokuratúra sa už zaoberá podozreniami voči mäsokombinátu Viola so sídlom v Lniane. Tam sa pri výrobe mäsových produktov malo roky používať pokazené mäso a mäso vrátené z obchodnej siete.

Poľský mäsokombinát údajne spracovával pokazené mäso
SITA

Vedenie samotnej firmy označilo podozrenia za úplne neopodstatnené a tvrdí, že podobné praktiky sa v mäsokombináte neuplatňovali a neuplatňujú. Potvrdzujú to údajne aj doterajšie výsledky kontroly, ktorú vo štvrtok začali v mäsokombináte príslušné úrady.

Vojvodský hygienik Bogumil Mikolajczak však až do objasnenia prípadu rozhodol o dočasnom zastavení výroby v mäsokombináte. Urobil to na základe faktu, že sa pri štvrtkovej kontrole našlo v mäsokombináte mäso po záručnej lehote.Orgány hygieny informovali o podozrení z trestnej činnosti obvodnú prokuratúru. Vychádzali zrejme zo záberov televízneho štábu, ktoré zachytili opätovné spracovanie nepredaného mäsa po uplynutí lehoty na jeho konzumáciu do rôznych mäsových výrobkov. Zistenia zverejnili totiž v relácii Uwaga! (Pozor!) redaktori spravodajskej televízie TVN24.

Hovorca bydgoszczskej prokuratúry Jan Bednarek podľa internetového vydania denníka Gazeta Wyborcza potvrdil, že sa prípadom zaoberá regionálna prokuratúra s cieľom objasniť, či mäsokombinát dodával na pulty predajní zdraviu škodlivé výrobky.

Produkcia závodu, v ktorom pokračuje komplexná kontrola, smerovala podľa informácií TVN24 aj do zahraničia, konkrétne do Írska, Litvy, Nemecka a Veľkej Británie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok