Košice sa ujali vedenia v sérii, v derby tesne zdolali Poprad

SITA, TA3
6.3.2013 20:59

Hokejisti úradujúceho slovenského vicemajstra HC Košice zvíťazili v prvom štvrťfinálovom stretnutí play-off Tipsport extraligy na domácom ľade nad HK Poprad 2:1, keď víťazný gól stretnutia zaznamenal v 47. minúte Štrbák.

Košice sa ujali vedenia v sérii, v derby tesne zdolali Poprad
TASR

HC Košice - HK Poprad 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) - stav série: 1:0
Góly: 35. R. Jenčík (Marcel Haščák, Pašek), 47. Štrbák (Marek Slovák, Š. Novotný) - 59. Hvila (R. Suchý, Balán) 
Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše: Ľ. Vaic (Poprad) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Müllner - Smrek, Šefčík, 3080 divákov 

Zostavy:
Košice: Hylák - Kolba, Štrbák, Cebák, Deyl, Michal Novák, Macejko, Šeda - Š. Novotný, Marek Slovák, Jokeľ - Marcel Haščák, Pašek, R. Jenčík - Matis, T. Marcinko, P. Svitana - Hinďoš, Matúš Chovan, Mlynarovič 
Poprad: Sidor - M. Šterbák, R. Suchý, D. Devečka, Fabian, Kovačevič, D. Brejčák, Kurali, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - Smotrila, Stals, Ľ. Vaic - D. Buc, Klouda, Jabrocký - Matúš Paločko, P. Stanfield, S. Takáč 

Priebeh zápasu:
Oba tímy začali opatrne. Poprad strážil svoju modrú čiaru, Košice sa cez ňu dostávali ťažko. V prvej minúte postreh Sidora vyskúšal Slovák, Hylák si prvýkrát siahol na puk v 7. min po pokuse Takáča. Popradský brankár potom vyrazil Svitanovu strelu. Najväčšiu šancu prvej tretiny mal hosťujúci Hvila, ale zblízka ani na dvakrát puk nepretlačil cez Hyláka.

Hneď v úvode druhej časti sa v čistej gólovej pozícii ocitol Vandas, ale Hylák bol pozorný. Buc potom prestrelil košickú bránku a nepresnú mušku mal na opačnej strane aj Pašek. Čakanie na prvý gól série ukončil v 35. min Jenčík, ktorý po Haščákovej prihrávke spoza bránky bekhendom prekonal Sidora. O druhý gól domácich sa márne v 38. min v presilovke pokúšal Jokeľ.

V 46. min pri hre štyroch proti štyrom sa o vyrovnanie pokúšal Hvila, Hylák jeho tvrdú ranu vyrazil ramenom. V čase, keď mali oba tímy na trestnej lavici po jednom hráčovi, Košičania svoj náskok poistili. Po Štrbákovej strele od modrej čiary Sidor kapituloval. Jokeľ potom v presilovke namieril len do betónu popradského brankára.

O kontaktný gól sa márne pokúšal Vaic, ktorý v nájazde stroskotal na Hylákovi. Deväťdesiat sekúnd pred koncom Poprad odvolal brankára a Hvilovi sa podarilo vrátiť svoj tím do zápasu, ale to bolo zo strany hostí všetko. Pokračujúcu power-play nevyužili, pretože Balána fantasticky vychytal Hylák a vedenia v sérii sa ujali "oceliari".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok