Školstvo dá peniaze na vzdelávanie o holokauste

TASR
4.3.2013 15:00

Rezort školstva pod vedením Dušana Čaploviča (Smer-SD) poskytne peniaze na učebné materiály o holokauste, čím chce podporiť výučbu tejto témy medzi mladými ľuďmi.

Školstvo dá peniaze na vzdelávanie o holokauste
SITA

"Výučbový materiál budú tvoriť metodické listy pre učiteľov a pracovné zošity pre študentov stredných škôl a gymnázií, ktoré sa budú využívať v rámci vzdelávacích seminárov na pracovisku Slovenského národného múzea – Múzea židovskej kultúry v Bratislave," informoval hovorca ministra školstva Michal Kaliňák.

Organizátorom podujatia bude občianske združenie EDAH, pričom vzdelávanie bude prebiehať v Slovenskom národnom múzeu – Múzeu židovskej kultúry v Bratislave, ktoré je akreditovaným pracoviskom ministerstva školstva. Nový výučbový materiál vychádza z publikácií z edície múzea židovskej kultúry a dostupný bude od druhej polovice roka 2013.

Múzeum židovskej kultúry okrem spomínaných vzdelávacích seminárov ponúka aj iné aktivity pre mladých ľudí, aby tak získali viac informácií o holokauste. Organizuje odborné prednášky, sprievodné podujatia k aktuálnym výstavám a sviatkom či spomienkové akcie ku dňu Pamiatky obetí holokaustu.

Sprevádzané sú prednáškami, besedami, spomienkovými stretnutiami, prípadne multimediálnymi prezentáciami a koncertnými vystúpeniami. Podľa ministerstva tak umožňujú zefektívniť spôsob, ako aj obsah výučby na školách venovaný tomuto tragickému obdobiu v dejinách ľudstva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok