Uneseného Adama Azaba našli na zozname žiakov v káhirskej škole

TASR
4.3.2013 14:39

V Egypte sa našla stopa po nezvestnom šesťročnom chlapcovi Adamovi Azabovi. Jeho slovenská matka ho hľadá už niekoľko rokov po tom, ako s ním zmizol jeho egyptský otec. Adamovo meno zaregistrovali na jednej zo škôl v najchudobnejšej a najľudnatejšej štvrti Káhiry.

Uneseného Adama Azaba našli na zozname žiakov v káhirskej škole
TASR

Adam mal vlani v apríli šesť rokov, to znamená, že mal nastúpiť do školy. Jeho matka od septembra 2012 podľa svojich slov chodila každý týždeň na egyptské ministerstvo vzdelávania, na ktorom sú všetci žiaci zaregistrovaní v centrálnom počítači. Jeho meno tam našli koncom októbra.

"Riaditeľka ale polícii a neskôr aj mne potvrdila, že nahlásený síce je, ale školu nenavštívil ani jeden deň," povedala Azab. Dodala, že riaditeľka školy jej ukázala kópiu rodného listu a kópiu občianskeho preukazu Adamovho otca, ktoré po zápise zostali v škole. "Ani riaditeľka, ani žiadny učiteľ si nepamätal, či bol v škole pri zápise Adamkov otec alebo niekto z rodiny," povedala Azab. Do tejto školy bolo podľa nej zapísaných viac ako 300 nových žiakov.

Adama Azaba, ktorý je slovenským občanom, uniesol jeho otec Ahmed 18. novembra 2008. Rodina bola vtedy na dovolenke v Egypte. Katarína Azab odvtedy v Egypte žije a po chlapcovi pátra. Na jeho nájdení pracuje Interpol aj európska diplomacia.

Adamovu matku nedávno povzbudil prípad z Veľkej Británie, kedy sa otcom unesené dievčatko Atiya Wilkinsonová vrátilo po 3,5 roku hľadania k matke. Vypátraniu v Pakistane pomohol britský europoslanec Sajjad Karim a údajne aj počítačom vytvorená súčasná podoba dievčatka, informoval denník The Sun.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok