Martin podľahol Popradu

TA3, SITA
3.3.2013 23:32

Posledný tím tabuľky MHC Mountfield, ktorého ešte čaká baráž, sa pokúsil rozlúčiť s nevydarenou sezónou víťazstvom nad HK Poprad. Už pred týmto zápasom bolo známe, že popradčania pôjdu do play-off zo siedmeho miesta..

Hokej - Tipsport extraliga - záverečné 54. kolo:

MHC Mountfield Martin - HK Poprad 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)

Góly: 5. A. Themár (Dírer), 25. A. Themár (Tupý, Michal Važan) - 8. D. Buc (Klouda), 12. Ľ. Vaic (Stals, D. Buc), 34. D. Buc (Klouda), 41. D. Buc (D. Brejčák), 43. P. Stanfield (S. Takáč, Matúš Paločko)

Vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše: Ejem (Martin) a Vandas (Poprad) 5+DKZ+10 min za zhodenie rukavíc a údery, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Jura - M. Korba, Bogdaň, 480 divákov

Zostavy:

Martin: Šúrek (43. Volentier) - Tupý, Rusina, R. Pukalovič ml., Zošiak, Ejem, K. Grman - A. Themár, Fujerík, Michal Važan - M. Hollý, Vilkoits, Jurášek - Hús, Dírer

Poprad: Sidor - M. Šterbák, Jáchym, Kovačevič, D. Brejčák, D. Devečka, Fabian, Kurali - Vandas, Balán, Hvila - D. Buc, Klouda, Jabrocký - Smotrila, Stals, Ľ. Vaic - Matúš Paločko, P. Stanfield, S. Takáč

Martinčania nastúpili do zápasu iba so 14 hráčmi, ale proti 'kamzíkom' začali bez rešpektu. V 5. min si Themár strelou švihom otvoril strelecký účet a poslal 'kosačky' do vedenia. V 8. min Popradčania hrajúci iba v tréningovom tempe so šťastím vyrovnali. Bucova tečovaná strela skončila v sieti prekvapeného Šúreka. O dve minúty bol Fujerík v nájazde, ale s jeho bekhendovým zakončením si Sidor poradil. O minútu potom na druhej strane netrafil Kovačevič prázdnu bránku. V 12. min v presilovke vyšachovali Buc s Vaicom obranu domácich a Poprad sa ujal vedenia 2:1. V 17. min sa ešte ocitol Buc sám pred Šúrekom, ale tiesnený už nestačil presne zakončiť.
Aj vstup do druhej časti mali lepší domáci. V presilovke Themár vyrovnal pohotovou strelou. O dve minúty mal ten istý hráč na hokejke hetrik, ale proti Sidorovi tentoraz neuspel. V 34. min sa opäť menilo skóre, Klouda našiel časovanou prihrávkou pred bránkou stojaceho Buca - 2:3. Domáci sa snažili o vyrovnanie, ale skúsení hostia si v tejto časti už svoj jednogólový náskok ustrážili.
Dva 'zlepené' góly Popradčanov na začiatku tretej tretiny otupili 'kosačkám' ostrie. Napriek tomu martinskí mladíci neprestávali bojovať a preriedené publikum ich napriek prehre 2:5 patrične vytlieskalo.

Hlasy:

Róbert Pukalovič (tréner Martina): "Boli sme v ťažkej situácii, lebo sme nastúpili s nekompletnými tromi formáciami. Každá prehra, samozrejme, mrzí, ale hráči bojovali do poslednej sekundy, za čo im ďakujem. Mrzí ma akurát gól, ktorý sme inkasovali v oslabení."

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Teší nás, že sme dosiahli v Martine povinné víťazstvo. Rovnako som rád, že sme dohrali zápas bez zranení, a tak môžeme na 1. kolo play-off nastúpiť v kompletnom zložení. Čakajú nás Košice, sú favoritom série, ale pre nás budú stretnutia veľkou výzvou."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok