Žilina vysoko prehrala s Košicami

TA3, SITA
3.3.2013 23:29

Jedna z posledných tajničiek základnej časti bola i otázka, kto skončí na druhom mieste. Košice pricestovali do Žiliny s cieľom vyhrať, aby odrazili útok tretej Nitry. Pomôcť im mohol i fakt, že Žilina už nemusela bojovať o zotrvanie v súťaži.

Hokej - Tipsport extraliga - záverečné 54. kolo:

MsHK DOXXbet Žilina - HC Košice 0:7 (0:2, 0:4, 0:1)

Góly: 1. Pašek (R. Jenčík, P. Svitana), 10. Jokeľ (Kolba, Štrbák), 22. Hinďoš (Boltun, Pašek), 23. Matúš Chovan (Matis, T. Marcinko), 30. Pašek (R. Jenčík), 33. Jokeľ (Marek Slovák), 46. Martin Chovan (Jokeľ, Marek Slovák)

Vylúčení: 6:6 na 2 min, navyše: R. Krajči 10 min za nešp. správanie - Štrbák 10 min za hrubosť, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: T. Orolin - D. Bednár, Smrek, 924 divákov

Zostavy:

Žilina: Mikoláš (31. Žigárdy) - Rúfus, M. Varga, J. Dlouhý, M. Leško, Brcko, Šedivý, Sekáč, Niník - M. Kokavec, R. Krajči, T. Sýkora - A. Lipovský, Kubus, Valášek - Čičala, Surovka, T. Varga - Holák, O. Ďuriš, Jarab

Košice: Hylák (41. Riečický) - Cebák, Deyl, Kolba, Štrbák, Michal Novák, Macejko, Martin Chovan - P. Svitana, Pašek, R. Jenčík - Jokeľ, Marek Slovák, Š. Novotný - Matis, T. Marcinko, Matúš Chovan - Hinďoš, Boltun

V zápase mačky s myšou dominovali jednoznačne hostia. Už po 46 sekundách tečoval Pašek strelu Jenčíka za Mikolášov chrbát. Hostia mali možnosť zvýšiť svoje vedenie pri 30-sekundovej početnej prevahe o dvoch hráčov a to sa im po piatich sekundách aj podarilo, keď odrazenú strelu Kolbu od zadného mantinelu zasunul Jokeľ do žilinskej bránky. V 14. min mohli domáci korigovať výsledok, ale Lipovský zľava netrafil do poloprázdnej Hylákovej svätyne. Následne Žilinčania nevyužili ani 21-sekundovú presilovku piatich proti trom. Aj záver tretiny bol o vylúčeniach na jednej či druhej strane, stav sa už nemenil.
Vstup do druhej časti mali aktívnejší Žilinčania, Hylák však kryl strelu Sýkoru z ľavej strany. Potom prišli k slovu hostia. V 22. min Hinďoš skóroval sám pred brankárom a vzápätí Matúš Chovan zvýšil na 4:0. 'Oceliari' mali možnosť upraviť skóre pri 70-sekundovej početnej prevahe o dvoch hráčov, ale nedokázali ju zužitkovať. Prišla však 31. min, prvý útok založil rýchlu akciu a Pašek pohodlne piatykrát prekonal Mikoláša, ktorého následne v bránke vystriedal Žigárdy. Jokeľ v 33. min strelou okolo vyrážačky upravil na rozdiel šiestich gólov.
V poslednej tretine sa hral priemerný hokej. V 46. min Martin Chovan zvýšil delovkou z medzikružia na rozdiel siedmich gólov. Čestný úspech domácich mohol zaznamenať o minútu neskôr Valášek, pri úniku bol faulovaný, ale nariadené trestné strieľanie nepremenil. Divákov vzrušil len pästný minisúboj medzi Štrbákom a T. Vargom, keď obaja putovali na trestnú lavicu, Štrbák do šatne. V závere Žilinčania mali ešte dva strelecké pokusy, v 57. min T. Vargom a v 60. min Ďurišom, ale čestný úspech sa im proti kvalitným Košiciam nepodarilo dosiahnuť.

Hlasy:

Slavomír Chlebec (tréner Žiliny): "Košice potvrdili, že sú favoritom na majstrovský titul, o čom svedčí aj výsledok. O našej prehre rozhodla druhá tretina, v ktorej sme inkasovali štyri góly. Viacerí mladí hráči podali dobrý výkon, v budúcnosti na nich môžeme stavať. Žiaľ, niektorí potvrdili, že nemajú výkonnosť na extraligu. Aj touto cestou chcem poďakovať hráčom za to, že Žiline zachránili extraligu aj pre budúcu sezónu."

Milan Staš (tréner Košíc): "Do Žiliny sme prišli s cieľom potvrdiť druhé miesto v základnej časti, čo sa nám podarilo. Po všetkých stránkach - taktickej, hernej i z hľadiska produktivity - sme podali dobrý výkon, schuti sme si zahrali. V niektorých zlomových situáciách nás podržal brankár Hylák. Za celú základnú časť patrí hráčom poďakovanie."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok