Skalica vysoko zdolala Zvolen

TA3, SITA
3.3.2013 23:28

V piatich tohtosezónnych zápasoch medzi Skalicou a Zvolenom padlo dovedna 44 gólov, no a na Záhorí bola slušná nádielka aj v poslednom kole základnej časti hokejovej extraligy.

Hokej - Tipsport extraliga - záverečné 54. kolo:

HK 36 Skalica - HKm Zvolen 8:2 (2:2, 4:0, 2:0)

Góly: 5. R. Školiak (Kudrna, Pálffy), 10. Kudrna (Holovič), 21. Kozák (Pálffy), 25. Lažo (Martin Sloboda, Vyrúbalík), 39. Vyrůbalík (Lažo, Martin Sloboda), 40. Bobček (Holovič, Kutálek), 42. Lažo (Stieler, Šátek), 53. Šátek (Holovič) - 12. Puliš, 13. L. Pokovič (Čurilla, Ľ.

Vylúčení: 1:1 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - Výleta, J. Tvrdoň, 2251 divákov

Zostavy:

Skalica: Trenčan - Vyrůbalík, I. Jankovič, Trška, Kozák, Barák, Bobček, Jaborník, Beňa - Pálffy, R. Školiak, Kudrna - Lažo, Stieler, Martin Sloboda - Kutálek, Holovič, Šátek - J. Jurík, Klejna, Kazinota

Zvolen: Škrečko - Pichnarčík, L. Pokovič, Novajovský, Hertl, Z. Tóth, Hraško - Puliš, Kalla, Čurilla - Ľ. Zuzin, M. Jurík, Martin Ďaloga - P. Zuzin, Mahdalík, Buda - Fekiač, Murček

Skaličania nastúpili na posledný zápas základnej časti v plnej sile. Naopak, hostia zo Zvolena sa rozhodli šetriť najlepších hráčov. O otvárací gól duel sa v 5. min postaral domáci Školiak. O tri minúty neskôr mal Puliš na hokejke vyrovnanie, Lipovský však i so šťastím zneškodnil jeho strelecký pokus. V 10. min sa Kudrna vyrútil z trestnej lavice priamo do samostatného nájazdu a "forsbergovským" blafákom prekonal Škrečka - 2:0. O minútu neskôr hostia po Lipovského zaváhaní za bránkou znížili na 1:2. V 13. min pustila nedôrazná domáca obrana Pokoviča až k vyrovnaniu. Domáci v snahe ujať sa znovu vedenia zvýšili aktivitu, Škrečka však neprekonali Školiak ani Kutálek.
Do druhej tretiny vstúpili lepšie Skaličania, ktorí sa už po 42 sekundách zásluhou Kozáka tešili z vedenia 3:2. V 24. min išli domáci dvaja na jedného, Jankovič však tesne minul bránku. O minútu pridal štvrtý skalický gól dôrazný Lažo. V 34. min neprestrelil zvolenského brankára na dvakrát Pálffy, na opačnej strane neuspel Ďaloga. V závere tretiny pridali domáci ešte dva góly, strelcami ktorých boli Vyrůbalík a Bobček.
V úvode tretieho dejstva pridal Lažo už ôsmy gól Záhorákov. Aj počas zvyšku záverečnej tretiny mali navrch domáci, hostia hrozili z občasných brejkov. V 53. min sa po peknej súhre tretieho útoku presadil Šátek a stanovil konečné skóre 8:2.

Hlasy:

Svatopluk Kosík (asistent trénera Skalice): "Zápas sme rozohrali dobre, dostali sme sa do dvojgólového vedenia. Dvoma chybami v obrane sme však súperovi dovolili vyrovnať. V druhej tretine sme kvalitne kombinovali a strelili sme Zvolenčanom štyri góly, o zápase bolo rozhodnuté. V záverečnej časti hry sme ešte pridali presné zásahy a duel sme už len dohrali."

Peter Mikula (tréner Zvolena): "Pozitívne môžem hodnotiť iba prvú tretinu, keď sme sa zo stavu 0:2 v náš neprospech dokázali vrátiť do zápasu. V druhom dejstve sme sa zosypali. Slabo sme korčuľovali, prehrávali sme osobné súboje a Skalici sme dali veľa priestoru - najmä pred našou bránkou. Následne sme inkasovali, a potom to už bolo ťažké. Hráči vstúpili do tretej tretiny s motiváciou spraviť ešte niečo so zápasom, ale opak bol pravdou. V závere stretnutia sme mali nejaké pozitívne fázy, ale to bolo zapríčinené tým, že domáci už len dohrávali."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok