Chávez dostáva chemoterapiu, naďalej bojuje o život

TA3
2.3.2013 09:22

Venezuelská vláda po prvý raz odhalila, že prezident Hugo Chávez dostáva chemoterapiu po tom, ako sa v polovici januára zotavil z vážnej infekcie dýchacích ciest.

Chávez dostáva chemoterapiu, naďalej bojuje o život
SITA

"Naďalej bojuje o život," povedal v piatok večer (miestneho času) venezuelský viceprezident Nicolas Maduro. S novinármi hovoril po omši za Cháveza v novej kaplnke pri vojenskej nemocnici, v ktorej je socialistický líder podľa venezuelských predstaviteľov hospitalizovaný od návratu do Caracasu pred dvoma týždňami.

Chávez podľa Madura povedal, že sa rozhodol vrátiť do Venezuely, pretože vstúpil do "novej fázy" náročnejšej liečby, počas ktorej chce byť v Caracase. Opozičný líder Henrique Capriles niekoľko hodín predtým obvinil vládu, že opakovane klame o stave Cháveza. "Uvidíme, ako v najbližších dňoch vysvetlia krajine všetky tiet lži, ktoré hovorili o prezidentovej situácii," uviedol Capriles, ktorého Chávez porazil v októbrových voľbách. Cháveza nevideli a nepočuli na verejnosti, odkedy v decembri odcestoval na Kubu na štvrtú operáciu rakoviny - okrem fotografií, ktoré vláda zverejnila 15. februára, keď bol ešte v Havane, ako "dôkaz, že žije", dodáva AP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok