Tréner Tampy chváli Pánika: Má smrtiace inštinkty

TASR
28.2.2013 16:40

Mladý slovenský hokejista Richard Pánik si užíva svoju premiérovú sezónu v NHL. Dvadsaťdvaročný útočník si postupne buduje svoje miesto v zostave Tampy Bay, za ktorú po prevelení z farmárskeho mužstva Syracuse Crunch (AHL) odohral bez prestávky už osem zápasov.

Tréner Tampy chváli Pánika: Má smrtiace inštinkty
SITA

Pánik zväčša nastupoval v štvrtom útoku Lightning a v priemere odohral deväť minút. Hoci na ľade trávi limitovaný čas, stihol si už otvoriť strelecký účet v slávnej zámorskej súťaži. V sobotňajšom zápase na ľade Caroliny gólom prispel k víťazstvu "bleskov" 5:2.

Pánik pri svojej trefe ukázal šikovné ruky i kopec trpezlivosti, keď skóroval až z druhej dorážky po obkorčuľovaní bránky. "To nebolo poslednýkrát, čo pri jeho akcii od úžasu zvýsknete 'paráda'," vyjadril sa pre tampabay.com na adresu rodáka z Martina tréner Syrakúz Jon Cooper, ktorý dobré pozná Pánikove kvality. "Ten chalan je skutočne, skutočne talentovaný. Keď hrá s takým sebavedomím, ako ukázal pri góle, dokáže robiť neuveriteľné veci."

Slovenský krídelník, ktorý v zostave floridského tímu nahradil zraneného Američana Ryana Malonea, by podľa Coopera mohol vyrásť v typického silového útočníka. "Má všetky schopnosti na to, aby sa z neho stal ukážkový 'power forward'. Má na to vhodnú postavu, silu, rýchlosť aj strelu. Je len na ňom, aby svoje kvality potvrdzoval deň čo deň a držal si konštantné výkony," tvrdí Cooper.

Vedenie Tampy Bay zaradilo Pánika do štvrtej lajny najmä kvôli tomu, aby si mladík pestoval svoje defenzívne návyky a postupne vyzrel v kompletného hráča. "Vieme, že jeho ofenzívne inštinkty sú smrtiace," vyhlásil o talentovanom Slovákovi hlavný tréner Lightning Guy Boucher.

"Richard je rýchlym hráčom s robustnou postavou, ktorý má neuveriteľnú techniku. Je pre neho prospešné, že si buduje aj defenzívnu stránku identity." Účastník troch juniorských svetových šampionátov (2009, 2010, 2011) ako i seniorských MS 2010 povedal, že sa postupom času cíti v NHL stále pohodlnejšie a sebavedomejšie. Pri premiérovom góle reagoval bez výraznejších emócií, akoby takých kúskov strelil už stovky. Podľa Coopera sa má v čom zlepšovať. "Musí ešte popracovať na svojich gólových oslavách," dodal s úsmevom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok