Daňová kobra odhalila pokus o miliónový podvod

SITA, TA3
28.2.2013 12:12

Národnej kriminálnej agentúre sa v spolupráci s Finančnou správou Slovenskej republiky v rámci akcie Šakal podarilo odhaliť ďalší pokus o daňový podvod, čím sa zabráni neoprávnenému vyplateniu približne milión eur zo štátneho rozpočtu.

Daňová kobra odhalila pokus o miliónový podvod
TA3

Policajnú akciu spustili paralelne v Bratislave, Martine, Žiari nad Hronom a v Šamoríne. Zúčastnilo sa na nej 23 policajtov z rôznych policajných zložiek. Vykonali tri domové prehliadky a zaistili rôzne listinné materiály. Páchatelia sa v snahe obohatiť sa podľa policajných informácií dohodli a vytvorili fiktívny obchodný reťazec.

Medzi tromi obchodnými spoločnosťami mali vystavovať faktúry na fiktívne zdaniteľné plnenia medzi týmito spoločnosťami, preberacie protokoly, príjmové pokladničné doklady, zmluvy o pôžičkách finančných prostriedkov a následne do účtovníctva spoločnosti na konci reťazca zaúčtovať celkom tri faktúry. Ich predmetom bol predaj nehnuteľnosti, hnuteľného majetku a bukových priziem v celkovej hodnote 6,2 milióna eur. Z týchto faktúr si následne mali uplatniť odpočet dane vo výške 991 211 eur.

"Polícia v spolupráci s Finančnou správou Slovenskej republiky štátnemu rozpočtu zachránila a zabránila vyplateniu 991 211 eur. V tomto prípade vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil tri osoby, Stanislava H. (42), Daniela F. (30) a Vieru J. (58) z trestného činu neodvedenia dane a poistného. Hrozí im trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov, stíhaní sú na slobode," uviedla pre agentúru SITA Andrea Dobiášová z komunikačného oddelenia Prezídia Policajného zboru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok