Benitez: Po sezóne na Stamford Bridge končím

TASR, TA3
28.2.2013 08:55

Tréner futbalistov FC Chelsea Rafael Benitez uviedol, že po skončení sezóny na štadióne Stamford Bridge skončí. Španielsky kouč to nečakane povedal po vzplanutí na pozápasovej tlačovej konferencii po víťaznom stretnutí v 5. kole Anglického pohára nad FC Middlesbrough.

Benitez: Po sezóne na Stamford Bridge končím
SITA

Podľa Beniteza bola jeho pozícia neudržateľná odkedy dostal prívlastok "dočasný tréner." "Po skončení sezóny odídem - oni nepotrebujú so mnou ďalej míňať čas," cituje agentúra AP Beniteza, na ktorého nepekne pokrikovala skupina fanúšikov na štadióne Riverside.

Beniteza najali v novembri za prepusteného Roberta di Mattea, ale nikdy ho neprijala väčšina priaznivcov FC Chelsea. Mnoho z nich je dokonca nahnevaných, že vyhodili Di Mattea, ktorý doviedol londýnsky klub v minulej sezóne k triumfu v Lige majstrov. Ďalšej početnej skupine sa zasa nepáči Benitezov herný systém.
Benitez, ktorý sa v Anglicku stal známym svojimi nečakanými reakciami na tlačových konferenciách, nezabudol v stredu na svoju obranu zdôrazniť, že za ním stoja dosiahnuté výsledky a úspechy.

"Pracujem vo futbale 26 rokov - vyhral som Ligu majstrom, MS klubov FIFA, Anglický pohár, taliansky Superpohár, dvakrát španielsky titul, celkovo deväť trofejí, ktoré môžete vyhrať na najvyššej klubovej úrovni," poznamenal Benitez. "Skupina fanúšikov nepreukazuje žiadnu službu mužstvu, keď spievajú a míňajú čas pripravovaním bannerov. Je to preto, že došlo k chybe. Oni ma nazvali 'dočasným trénerom.'"

Španielsky futbalový odborník musel ďalej pred médiami vysvetľovať, že sa nedostal do kolízie s hráčmi na tréningu po nedeľňajšej prehre 0:2 s Manchestrom City. Údajne jedným z hráčov bol aj John Terry, ktorého proti "citizens" nechal Benitez len medzi náhradníkmi. "Ja som tréner a vediem tento tím bez ohľadu na mená hráčov. Počas troch mesiacov som dokázal, že chcem vyhrať každý zápas... Ak niektorí fanúšikovia budú pokračovať vo svojom správaní, tak tým nepomáhajú svojmu klubu," dodal Benitez.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok