Čada o postupe do play-off: Je to môj najväčší trénersky úspech

TASR
26.2.2013 12:22

Aj keď sa jeho zverenci neprebojovali cez prvé kolo play off KHL, český tréner Rostislav Čada je presvedčený, že práve uplynulá sezóna na striedačke Slovana Bratislava bola v jeho kariére najúspešnejšia.

Čada o postupe do play-off: Je to môj najväčší trénersky úspech
SITA

Skúsený päťdesiatosemročný kormidelník prišiel do tímu "belasých" vlani v máji pred ich premiérovou sezónou v KHL. Slovan pod jeho vedením predvádzal v prestížnej lige kvalitné výkony a nakoniec aj splnil svoj predsezónny cieľ - postup do play off.

"Určite bola moja najlepšia, pretože prebojovať sa v prvej sezóne do play off KHL... ja si to trúfam označiť za môj najväčší trénerský úspech. Je to vďaka týmto chlapcom, ktorí tu hrali, pracovali a bojovali. Veľmi si to vážim," vyhlásil.

Slovan sa síce neprebojoval cez prvé kolo, čo trénera trochu mrzí, no ako sám zdôraznil, prevládajú v ňom pozitívne pocity. "Napriek tomu, že sme vypadli, prevláda spokojnosť z práce hráčov a vôbec z celého prostredia, ktoré sa tu vytvorilo. Nikdy pred štartom súťaže by som nepovedal, že niečo také je možné vytvoriť. To nie je úspech jedného človeka, ale celého tímu, ktorý tu pracoval," pokračoval Čada.

Jeho prácu ocenilo vedenie belasých, ktoré mu ponúklo a začiatkom februára s ním aj podpísalo nový päťročný kontrakt, a taktiež fanúšikovia. Čada sa po záverečnom pondelňajšom súboji aj s celým realizačným tímom pripojili k hráčom a spoločne vyšli na ľad na tradičnú "ďakovačku": "Určite to poteší každého trénera a hráča, ktorý to zažije, som za to veľmi vďačný."

Slovan narazil vo štvrťfinále Západnej konferencie play off na obhajcu trofeje Dinamo Moskva, s ktorým počas sezóny dvakrát prehral a ďalšie štyri prehry si pripísal aj vo vyraďovačke. "Dinamo je veľmi ťažký súper, je to mužstvo, ktoré hrá pod súčasným trénerom už dlhšiu dobu a vykazuje veľmi dobré výsledky. Bolo to vidieť aj v tejto sérii. Hrali organizovane a aj keď prehrávali, tak nestratili pokoj a ich herné poňatie bolo veľmi vyrovnané. Disponujú kvalitným kádrom, ktorý veľmi dobre pracuje. Keď som na začiatku sezóny prišiel do Slovana, hovoril som hráčom o súperoch a Dinamo som ocenil najviac. Hrajú moderný, jednoduchý a organizovaný hokej," uviedol.

Aj keď výsledok 0:4 vyznieva jednoznačne, Čada svojim zverencom okrem úvodného duelu nič nevyčíta. "Domnievam sa, že sme v troch zápasoch hrali dobre, či to bol druhý v Moskve alebo oba domáce. Som presvedčený, že sme ani v jednom proti tak kvalitnému súperovi neprepadli," tvrdí. Na otázku, čo chýbalo, aby aspoň raz vyhrali, odpovedal s krátkym zaváhaním ale jasne: "Nerád to používam a nerád sa tým slovom bránim, ale je to šťastie. V druhom zápase v Moskve v predĺžení nám šťastie pri šanciach Milana Bartoviča a Mareka Svatoša určite chýbalo."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok