Piešťany zvíťazili nad Trenčínom

SITA
24.2.2013 20:45

Od úvodného vhadzovania hrali oba tímy živý hokej a pred bránkami bolo pomerne dosť vzruchu, vyložené šance si však nevyprodukovali. Hra bola vyrovnaná, ale v závere prvej tretiny sa predsa len hosťom podarilo ujať vedenia

Piešťany zvíťazili nad Trenčínom
SITA

Hokej - Tipsport extraliga - 52. kolo:

Dukla Trenčín - ŠHK 37 Piešťany 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)

Góly: 42. T. Klíma (O. Rusnák, Habšuda), 45. J. Pardavý st. (Imrich, Otčenáš) - 17. S. Saliji (Stupka), 26. S. Saliji (Mertel, Stupka), 60. T. Melichárek (F. Hudec, V. Nemec)

Vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Holienka, Valach, 2110 divákov

Zostavy:

Trenčín: Kristín - T. Bokroš, L. Markovič, E. Bagin, Imrich, E. Bednár, Habšuda - J. Pardavý st., O. Rusnák, Marosz - Otčenáš, Lelkeš, Sojčík - O. Mikula, T. Klíma, Martin Filo - F. Nemček, Broska, D. Hudec

Piešťany: Tomek - Škadra, Bučka, Drgoň, R. Filip, A. Kolník, V. Urban - F. Hudec, V. Nemec, T. Melichárek - Haring, Peško, Chylo - S. Saliji, Mertel, Stupka - Šišovský, M. Toman, A. Hruška

Od úvodného vhadzovania hrali oba tímy "živý" hokej a pred bránkami bolo pomerne dosť vzruchu, vyložené šance si však nevyprodukovali. Hra bola vyrovnaná, ale v závere prvej tretiny sa predsa len hosťom podarilo ujať vedenia - v 17. min v predbránkovom priestore zostal nepokrytý Samir Saliji a tvrdou strelou trafil pekne do ľavého horného rohu bránky.
Po inkasovanom góle sa domáci snažili o vyrovnanie, ich akcie však brzdili nepresnosti, a tak v 26. min Piešťany udreli druhýkrát, keď rýchlu kombináciu zakončil strelou bez prípravy pred bránkou nestrážený Samir Saliji - 0:2. Zakrátko domáci Klíma nastrelil žŕdku, na opačnej strane ho onedlho napodobnil Chylo. Derby sa nieslo v znamení tuhého boja o každý kúsok ľadu a nechýbali ani dôrazné osobné súboje, výraznejšiu prevahu si však nevynútil ani jeden tím.
Do tretej dvadsaťminútovky vstúpili Trenčania ako víchor a začali sa presadzovať aj strelecky. Po 83 sekundách tohto dejstva dal Klíma delovkou z ľavého kruhu pod hornú žŕdku prvý gól domácich. V 45. mi Sojčik síce nepremenil trestné strieľanie, napriek tomu už o pol minúty bolo skóre vyrovnané, pretože Pardavý číhal pred bránkou na odrazený puk, ktorý pohotovo poslal do siete. Nápor domácich nepribrzdilo ani odstúpenie otraseného Mikulu v 48. min po tvrdom náraze na mantinel, navyše v záverečných minútach absolvovali neúmyselné tvrdé nárazy aj domáci Marosz, respektíve hosťujúci Bučka. To už však hostia postupne eliminovali súperov tlak, a keď sa zdalo, že dramatický zápas vyústi do predĺženia, prišli rozhodujúce momenty - najskôr pre zásah rukou neuznali piešťanský gól v 59. min, ale 28 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času sa v skrumáži pred domácou bránkou najlepšie zorientoval Melichárek, ktorý obstrelil ležiaceho gólmana a zabezpečil hosťom plný bodový zisk.

Hlasy:

Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "V úvode sme sa nevedeli poriadne dostať do tempa, pretože nám viazol pohyb i kombinačná hra. Pred druhou tretinou sme pozmenili zostavu a postupne sa zlepšil náš herný prejav. V záverečnej časti stretnutia sme už hrali otvorený hokej, pretože sme v tomto dueli chceli zvíťaziť a zabojovať o štvrté miesto v tabuľke. Žiaľ, nepodarilo sa nám to, pretože sme nešťastne dostali tretí gól. Do play-off pôjdeme pravdepodobne zo šiestej pozície, vďaka čomu aspoň budeme mať viac času na doliečenie zranení. K zdravotne indisponovaným hráčom pribudli Mikula a Marosz, obaja utrpeli otras mozgu."

Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Do Trenčína sme prišli so zámerom bodovať naplno a potvrdiť štvrté miesto v tabuľke. Prvá tretina bola z našej strany veľmi dobrá, kvalitne sme korčuľovali a strelili sme aj úvodný gól. Druhé dejstvo bolo z našej strany výborné z taktickej stránky, dobre sme bránili a vyrážali do nebezpečných protiútokov. Vypracovali sme si aj dvojgólový náskok. V tretej tretine sme mali slabšiu päťminútovku, počas ktorej na nás súper dôrazne vyletel a podarilo sa mu vyrovnať. Zápas vrcholil v závere, keď sa šťastie usmialo na nás a strelili sme rozhodujúci gól. Hráči bojovali a dreli, toto víťazstvo si určite zaslúžili."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok