Slovan podľahol Dinamu, v sérii prehráva 0:3

TA3, SITA
24.2.2013 19:27

Hokejisti Slovana Bratislava prehrávajú po troch zápasoch štvrťfinálovej série Západnej konferencie KHL s Dinamom Moskva 0-3. Na štadióne Ondreja Nepelu podľahli obhajcovi titulu 2-4.

Slovan podľahol Dinamu, v sérii prehráva 0:3
SITA

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali aj v treťom zápase štvrťfinále Západnej konferencie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) s Dinamom Moskva, v nedeľu mu pred vlastnými fanúšikmi v Slovnaft aréne podľahli 2:4. V poradí štvrtý zápas série na štyri víťazstvá sa hrá v Bratislave v pondelok od 19.00 h. Slovan v tejto sezóne Dinamo ešte nezdolal.
Bratislavčania v nedeľu premárnili vedenie 2:0, obhajca Gagarinovho pohára štyrmi gólmi v druhej dvadsaťminútovke otočil skóre. Dinamo bude mať v pondelok prvú možnosť rozhodnúť o postupe do konferenčného semifinále. 

Výsledok - štvrťfinále Západnej konferencie KHL - 3. zápas (hrá sa na 4 víťazstvá): 
HC Slovan Bratislava - Dinamo Moskva 2:4 (1:0, 1:4, 0:0) - stav série 0:3

Góly: 3. Bližňák (Miklík, Sersen), 23. Kytnár (L. Hudáček, Mojžíš) - 24. Sopin (Soin), 26. Kvapil (Sopin, Jeriomenko), 36. Graňák (Kokarev, Petružálek), 39. Petružálek (Cvetkov, Kokarev)

Vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Sergejev, Ravodin - Balodis, Deďuľa, 9500 divákov 

Zostavy:
Slovan: Konrád - Sersen, Sigalet, Švarný, Mojžíš, Štajnoch, V. Mihálik - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, J. Mikúš, Bartovič - Svatoš, Kytnár, L. Hudáček - Daňo, Ölvecký, T. Mikúš

Dinamo: Jeriomenko - Graňák, F. Novák, Jalasvaara, Solovjov, Mironov, Gorochov - Babenko, Soin, Koňkov - Petružálek, Cvetkov, Kokarev - Sopin, Gorovikov, Kasiančuk - Mosaľov, Pestunov, Kvapil 

Hráči Dinama sa hneď v úvode dopustili technického priestupku pri striedaní a v 3. min ho potrestal pri presilovke Mário Bližňák, ktorému na kruh na vhadzovanie ideálne nabil Michel Miklík. Domácim gól pomohol a boli aktívnejší, hostia sa len postupne dostávali do zápasu. Na ľade to bol skôr boj, oba tímy pozorne bránili svoju modrú čiaru. V 13. min sa nepresná Soinova strela odrazila od zadného mantinelu do Konrádovej nohy a od nej do žŕdky. Obhajca Gagarinovho pohára zatlačil domácich pri vylúčení Bartoviča, brankár Konrád podržal svoj tím. 
V úvode druhej časti hra si najskôr Libor Hudáček obhodil žabkou Solovijova, s pukom obkorčuľoval bránku a ako na podnose ho ponúkol Milanovi Kytnárovi, ktorý zvýšil na 2:0. Už o 52 sekúnd hostia znížili, keď sa na dvakrát presadil po rýchlej akcii Sopin. V následnej presilovke v 26. min trafil Kvapil presne ponad lapačku Konráda a vyrovnal. Hra sa prelievala zo strany na stranu, oba tímy si utvorili mnoho šancí. Brankári Konrád a Jeriomenko mali plno práce. V 36. min vychytal hosťujúci gólman Mikúša a z protiútoku dostal ruský tím do vedenia strelou spomedzi kruhov Dominik Graňák. V závere druhej časti hry našiel Kokarev od zadného mantinelu medzi kruhmi Petružálka, ktorý z prvej strelil štvrtý gól svojho tímu.

Slovanisti sa nevedeli spamätať zo šoku po štyroch inkasovaných góloch. Umne hrajúci súper výborne bránil, nepúšťal ich pred Jeriomenka a navyše podnikal rýchle protiútoky. Keď sa už Bratislavčania dostali k ohrozeniu bránky, stál im v ceste pozorný brankár Dinama. Na opačnej strane musel riešiť niekoľko dobrých príležitostí ruského tímu aj Konrád. Dinamo si s prehľadom ubránilo svoje vedenie, Slovan sa nepresadil ani počas 62-sekundovej záverečnej hry bez brankára.

Atmosféru na štadióne Ondreja Nepelu sledovali aj naši kolegovia

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok