Volebný tím Novej väčšiny v bratislavskom VÚC bude viesť Gábor Grendel

TASR
23.2.2013 17:39

Šéfom volebného tímu Novej väčšiny (NOVA) pre regionálne voľby v Bratislavskom kraji bude podpredseda hnutia Gábor Grendel. Jednomyseľne o tom rozhodli delegáti bratislavského krajského snemu v Dunajskej Lužnej. TASR informovalo tlačové oddelenie NOVA.

Volebný tím Novej väčšiny v bratislavskom VÚC bude viesť Gábor Grendel
SITA

Ďalšími členmi tímu budú okresní predsedovia NOVA z Bratislavského kraja a spoluautor ekonomického programu hnutia Robert Žitňanský.

"Nová väčšina vznikla preto, aby sklamaným voličom ponúkla kvalitný program a dôveryhodných ľudí. Takých, ktorí majú za sebou nielen úspešný, ale hlavne čestný príbeh. Toto bude našou ambíciou aj v bratislavskom regióne v blížiacich sa voľbách do VÚC," povedal Grendel.

Úlohou volebného tímu je navrhnúť témy kampane a stratégiu pre voľby do orgánov samosprávneho kraja.

"Na regionálnych voľbách sa zvykne zúčastniť okolo 25 percent voličov. To je neúmerne málo oproti tomu, aké široké sú kompetencie vyšších územných celkov. Pokúsime sa sústrediť na tých 75 percent, ktorí zatiaľ nepociťujú dôležitosť týchto volieb," doplnil Žitňanský.

Republiková rada v Ružomberku rozhodla, že Nová väčšina v žiadnom kraji nepôjde do koalície so Smerom. Vlastného kandidáta na predsedu kraja ponúka NOVA zatiaľ voličom žilinského vyššieho územného celku. Je ním Michal Sygút, primátor Turčianskych Teplíc.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok