Podpredseda Európskeho parlamentu havaroval

TA3 TASR
23.2.2013 17:16

Podpredseda Európskeho parlamentu Alexander Alvaro, narodený v Nemecku, utrpel vážne zranenie mozgu pri dopravnej nehode v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko.

Podpredseda Európskeho parlamentu havaroval

Informoval o tom na svojej webovej stránke bulvárny denník Bild a neskôr to potvrdil aj hovorca poslaneckého klubu Slobodnej demokratickej strany (FDP) v Európskom parlamente.

Podľa denníka Bild došlo k nehode v noci nadnes na diaľnici A1 medzi Burscheidom a Leverkusenom. Vodič tam dostal šmyk a zostal stáť krížom cez vozovku. Alvaro pochádzajúci z Düsseldorfu so svojím audi narazil vo vysokej rýchlosti do stojaceho opla. Jedného z pasažierov opla katapultovalo z vozidla a zomrel na mieste nehody, dvaja ďalší cestujúci utrpeli vážne zranenia.

Tridsaťsedemročný Alvaro je členom Európskeho parlamentu od roku 2004. Pôsobí vo Výbore pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci, predtým bol okrem iného v Delegácii pre vzťahy s Palestínskou legislatívnou radou a Delegácii pre vzťahy s Indiou. FDP je v europarlamente súčasťou Aliancie liberálov a demokratov pre Európu (ALDE).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok