Slováci vyhrali v Zápase hviezd nad legionármi

TASR
22.2.2013 23:09

V predprograme slávnostného vyhlásenia najlepších basketbalistov a basketbalistiek Slovenska za rok 2012, ktorými sa stali Anton Gavel a Lucia Kupčíková, strhla divákov v hale na Štiavničkách šou v podaní výberu domácich hráčov extraligy a 'cudzineckej légie' pôsobiacej pod slovenskými košmi.

Slováci vyhrali v Zápase hviezd nad legionármi
SITA

All Stars domáci - All Stars zahraniční hráči 141:130 (68:66)
Najviac bodov: Rančík 25, Bílik 24, Dorazil 20 - Burke 23, Fields 18, Acker a Crimmins po 13
Divákov strhli rýchle akcie zakončené 'vešiakmi' i smečmi do košov a aj presná ďalekonosná streľba, ktorá tentoraz vyplynula z benevolentnejšieho bránenia. Hráči sa zabávali, obdarovávali priestorom, vyzývali na efektné zakončenia.
Pre domácich pod dohľadom trénerského tria Urban, Černický, Kurilla okrem úvodnej štvrtiny, ktorú prehrali 30:34, hovorili ďalšie tri pomermi 38:32, 37:31 a 36:33. V predprograme zápasu ocenili aj 30-tich nadšencov, funkcionárov i trénerov zveľaďujúcich banskobystrický
basketbal počas celých 90 rokov, ktoré uplynuli od jeho vzniku.

V smečovaní do koša sa najviac vyznamenal Brandon Fields (Levice), v trojkových pokusoch Sven Smajlačič (B. Bystrica), taktiež z tímu legionárov, v súťaži zručnosti sa šikovnosťou v driblingu, preskakovaní i podliezaní prekážok presadil Richard Grznár, hráč Levíc.

Martin Rančík (Inter Bratislava) zaťažil konto súpera 25 bodmi, najviac zo všetkých hráčov na palubovke. "Bolo to príjemné, spoznal som bližšie chalanov, užil švandy, naozaj príjemná skúsenosť. Vnímam aj poradie najlepších basketbalistov, skončil som tretí, potešilo ma to, veď skoro po dvojročnej pauze som sa plnohodnotne vrátil do diania. Bratovi prajem druhé miesto, za Nymburk podáva výborné výsledky, zaslúži si to. Tóno Gavel sa ocitol na piedestále oprávnene, hrá skvele, je kľúčový hráč Bambergu, som na neho pyšný a hrdý. Čo sa mňa týka, anketa nie je pre mňa meradlom, dôležitý je fakt, že môžem opäť plnohodnotne behať po palubovkách a že sa zdravotne dobre cítim."

Richard Grznár (Levice) sa zapojil naplno do súťaže zručnosti i v smečovaní do koša. "Dlhá sezóna, veľa zápasov, tréningov, bolo to dobré na odreagovanie, aspoň na pár hodín. Zabavili sme sa, aj s oslavami 90. výročia banskobystrického basketbalu sa šou vhodne skĺbila. Súťaž zručnosti ma dosť prekvapila, ani som nevedel, čo ma čaká, bolo to síce s humorom, no aj s plným nasadením. Aj v smečoch som si veril, snažil som sa ho nakoniec zvládnúť popod nohu, je to dosť náročné, bohužiaľ nevyšiel mi, propagácii basketbalu som však neuškodil, zastúpili ma iní."

Tréner František Rón tvoril triumvirát koučov na lavičke zahraničných hráčov. "Na takýchto zápasoch je dôležitá oslava basketbalu, zábava, skvelé akcie. Hráči s rešpektom pristúpili na túto šou, padlo veľa košov, smečov, trojok. S kolegami sme sa snažili, aby si všetci zahrali, aj keď len na chvíľku u tých, ktorí mali nejaké zdravotné problémy. Zápas si bolo treba užiť, nešlo ani tak o nejaké koučovanie. No a poradie najlepších basketbalistov, s Gavelom a Rančíkovcami za ním, myslím si, že zodpovedná ich umeniu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok