Košičanky vyhrali nad Salamancou a postúpili do Final Eight

TASR
22.2.2013 23:11

So 14-bodovým náskokom odcestovali basketbalisti Good Angels Košice do Španielska na druhý zápas o postup medzi najlepších 8 družstiev Euroligy. Na palubovke Salamanky si už mohli vybojovať účasť v prestížnom Final Eight...

Košičanky vyhrali nad Salamancou a postúpili do Final Eight
SITA

Perfumerias Avenida Salamanca (Šp.) - Good Angels Košice 64:74 (35:51)
Najviac bodov Salamanca: Fernandezová 19, Sulciuteová a Willinghamová po 12, - zostava a body GA: Quigleyová 23, Piersonová 17, Kupčíková 7, Bojovičová 6, Kulichová 4 (Lacyová 8, Krivačevičová 6, Hruščáková 3, Sverrisdóttirová 0), TH: 24/15 - 20/17, trojky: 3:1, fauly: 26:23, 5 faulov: Currieová, Xargayová (obidve Salamanca).
/Stav série: 0:2 - prvý zápas 68:82, na záverečný turnaj Final Eight postúpil tím Good Angels Košice/

O úvodné dva body stretnutia sa postarala hosťujúca Bojovičová, ale domáce hráčky v 2. minúte viedli 4:2 po presnom zásahu Currieovej. Košičanky odpovedali šiestimi bodmi Piersonovej a dvoma Bojovičovej (4:10).
Ich súper sa v úvodnej desaťminútovke dotiahol iba raz na rozdiel jedného bodu (13:14) a aj preto svietil v desiatej minúte na ukazovateli skóre stav 17:22. Košickému klubu vyšiel famózny vstup do druhej štvrtiny, keď zaznamenal jedenásťbodovú šnúru, na ktorej konci bola česká pivotka Kulichová - 17:33.

Šestnásťbodový náskok slovenského majstra uspokojil na toľko, že domácemu tímu sa podarilo znížiť na rozdiel ôsmich bodov (25:33). Po trojke Sulciuteovej však okamžite kontrovala na opačnej strane Quigleyová (25:36) a dvojciferné vedenie si "Anjelky" udržali aj na konci prvého polčasu, keď po kolektívnom výkone držali svojho súpera na dištanc - 35:51.

V 22. minúte už Košičanky vyhrávali o dvadsať bodov, keď presnú ruku predviedla Piersonová - 35:55. O tri minúty neskôr skorigovala na 40:55 Rezanová a na rozdiel dvanástich bodov znížila v 27. minúte Fernandezová (45:57). Po tridsiatich minútach mohli byť spokojnejšie hostky pretože po Bojovičovej dvoch bodoch vyhrávali 63:45.

Na začiatku záverečnej desaťminútovky sa podarila španielskemu klubu osembodová šnúra, Fernandezová v 34. minúte znížila na 53:63. Domáce hráčky pridali na agresivite, zrýchlili prihrávku i zakončenie. Hráčky Good Angels si ale napokon víťazstvo postrážili a po víťazstve 74:64 sa môžu tešiť z postupu medzi osem najlepších európskych družstiev.

Daniel Jendrichovský, generálny manažér Good Angels Košice: "Obrovská spokojnosť. Do zápasu sme vstúpili veľmi sústredene a plnili sme taktiku, ktorú sme mali dokonale pripravenú. Fungovalo to a ešte k tomu pridali dievčatá fantastický útok s vysokou úspešnosťou streľby, keď sme nastrieľali 51 bodov v prvom polčase. Vyzeralo to, že už je rozhodnuté, no Salamanca hrýzla a hľadisko ich hráčky tlačilo dopredu. Som rád, že taktickou hrou sme to zvládli i keď naťahovaním času sme sa sami spomalili v útoku. Takže druhý polčas z našej strany nebol taký excelentný. Podstatné je, že sme zvíťazili, ideme na záverečný turnaj, z čoho máme obrovskú radosť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok