Taliani sa za pomoci Interpolu zmocnili kľúča k futbalovým podvodom

SITA, TA3
21.2.2013 12:16

Talianska polícia vo štvrtok zadržala slovinského občana Admira Suljiča podozrivého zo spojenia so Singapurčanom Tan Seet Engom - mužom, ktorý má podľa vyšetrovateľov na svedomí približne 700 zmanipulovaných futbalových stretnutí na celom svete.

Muža zaistili na milánskom letisku Malpensa, upozornil na neho Interpol. O pohybe sledovanej osoby zo Singapuru do Milána informoval generálny sekretár Interpolu Ronald Noble. "Muž obvinený z účasti na aktivitách zločineckej skupiny Tan Seet Enga nastúpil na palubu lietadla zo Singapuru do Milána, ktoré v priebehu niekoľkých hodín pristane. Talianske bezpečnostné zložky sú pripravené, zadržia ho a predvedú na výsluch," oznámil Noble v malajzijskom Kuala Lumpure, kde sa zúčastňuje na konferencii o podvodoch spoluorganizovanej Ázijskou futbalovou konfederáciou.

Po Suljičovi pátrali od decembra 2011 úrady z talianskej Cremony, kde vyšetrovali prípad ovplyvňovania futbalových stretnutí. Zadržali pri tom viac ako 50 osôb, operovali s vyše 150 menami. Suljiča považovali za kľúčovú postavu operácie "Posledná stávka".

Pred dvoma týždňami Európsky policajný úrad (Europol) odhalil rozsiahlu zločineckú sieť riadenú zo Singapuru. V Európe mala zmanipulovať 380 futbalových stretnutí s cieľom obohatiť sa na stávkových podvodoch. Interpol dostal tip na Suljiča od singapurskej polície.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok