Lasagne s konským mäsom mali poslať aj k nám

TASR
20.2.2013 22:10

Spoločnosť Bidvest Slovakia, s.r.o., sa dnes v ranných hodinách na základe novozistených skutočností rozhodla s okamžitou platnosťou stiahnuť z trhu výrobok Lasagne Bolognese Nowaco, 400 g. Dôvodom stiahnutia je rozpor v zložení výrobku, nie však jeho zdravotná škodlivosť

Lasagne s konským mäsom mali poslať aj k nám
SITA

"Vďaka systému vysledovateľnosti predajov spoločnosti Bidvest sme schopní informovať všetkých predajcov. Proces sťahovania výrobku z trhu už prebieha. Týka sa dvoch šarží výrobku, a to s dátumom spotreby do 18. októbra 2013 a do 24. februára 2014, ktoré neboli predmetom rýchleho varovania systému RASFF," spresnil.

Na Slovensko sa podľa jeho informácií doviezli lasagne pred vypuknutím aféry s konským mäsom počas roka 2012 a koncom januára 2013. "Celkom sme do SR doviezli 250 kartónov z týchto dvoch šarží a k dnešnému dňu máme 30 kartónov v skladoch. Po vypuknutí aféry sme už žiadny tovar nedoviezli," priblížil.

Pripomenul, že výrobcom výrobku je luxemburská spoločnosť, ktorá má všetky medzinárodné certifikáty pre výrobu potravín, pracuje pod trvalým dohľadom príslušnej veterinárnej správy aj potravinárskej inšpekcie. Ide o jedného z najväčších európskych výrobcov mrazených hotových jedál. "Od luxemburského výrobcu odoberala spoločnosť Bidvest iba tento jeden výrobok," podčiarkol.

Ostatné mrazené hotové jedlá Nowaco si spoločnosť Bidvest podľa Kadáša vyrába vo svojej továrni predovšetkým z domácich kontrolovaných surovín.

"Celá situácia nás veľmi mrzí. Podvodné jednanie luxemburského výrobcu, ktoré sa dotklo mnohých európskych krajín a predajcov už riešime právnou cestou. Všetkým našim zákazníkom sa za vzniknuté problémy ospravedlňujeme," zdôraznil obchodný riaditeľ spoločnosti Bidvest Slovakia.

"Od minulého týždňa sa vykonávajú analýzy, zatiaľ boli 3 vzorky u výrobku lasagne negatívne. Konské mäso sa nezistilo a ďalšie 3 odobraté vzorky sa vyšetrujú," uviedla v utorok (19. 2.) pre TASR v súvislosti s výskytom konského mäsa na Slovensku vedúca kancelárie ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR Paulína Komarová.

Témy: Slovensko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok