UniCredit zatvorí ešte 10 % pobočiek

SITA
20.2.2013 08:26

Najväčšia talianska banka UniCredit plánuje do roku 2015 zatvoriť ešte 350 svojich pobočiek, čo je takmer 10 % celej siete. Vyhlásil to v utorok generálny riaditeľ banky Federico Ghizzoni.

UniCredit zatvorí ešte 10 % pobočiek
TA3

Z celkového plánovaného počtu podľa Ghizzoniho zatvorí 110 ešte do konca roka 2013. To by malo spoločnosti priniesť úsporu nákladov na nehnuteľnosti vo výške 15 mil. eur ročne. UniCredit v Taliansku už od roku 2009 zatvorila 800 pobočiek a v súčasnosti má v domovskej krajine približne 3 600 filiálok.

Riaditeľ UniCredit tiež vyhlásil, že hoci je rozdiel medzi talianskymi a nemeckými vládnymi dlhopismi so splatnosťou 10 rokov oveľa menší ako na vrchole krízy v eurozóne, stále je neudržateľný.

"Nik o tom už nehovorí, ale rozdiel 270 až 290 bázických bodov nie je udržateľný. Buď sa zníži, alebo z toho bude mať talianska ekonomika, banky a firmy vážne problémy," dodal s tým, že toto bude jeden z kľúčových problémov novej talianskej vlády, ktorá by mala vzísť z volieb tento víkend.

Členom skupiny UniCredit je aj UniCredit Bank Slovakia, ktorej majoritným akcionárom je UniCredit Bank Austria s 99-percentným podielom. Ministerstvo pôdohospodárstva SR má v UniCredit Bank podiel 0,4 % a 0,6 % akcií vlastnia drobní akcionári.

UniCredit Bank vznikla zlúčením UniBanky a HVB Bank Slovakia. Akcionári oboch slovenských bánk vo februári 2007 definitívne odsúhlasili na mimoriadnych valných zhromaždeniach ich zlúčenie a 1. apríla toho istého roku vznikla nová banka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok