Exposlanca Kvorku oslobodili, prokurátor sa odvolal

TA3, SITA
19.2.2013 11:43

V prípade bývalého poslanca Národnej rady Jána Kvorku padol prvý rozsudok. Pre poslaneckú imunitu sa prípad naťahoval šesť rokov. Jána Kvorku, ktorý čelil obžalobe z údajnej aféry so sokom v láske, nakoniec súd uznal nevinným.

Exposlanca Jána Kvorku obžalovaného zo zločinu obmedzovania osobnej slobody a prečinu ublíženia na zdraví Okresný súd Martin oslobodil. „Obžalovaného Jána K. oslobodil spod obžaloby, nakoľko nebolo dokázané, že sa skutok stal. Rozhodnutie nie je právoplatné, proti rozhodnutiu sa prokurátor odvolal,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Anna Dudová Záborská. Kvorka v apríli 2006 údajne obmedzoval osobnú slobodu mladému Rómovi, ktorý mu vraj poškodil auto. S dvomi ďalšími mužmi Róma údajne násilím odvliekol a zbil. Prokurátor pre obžalovaných navrhoval podmienečný trest s probačným dohľadom a povinnosť ospravedlniť sa.

Generálny prokurátor chcel Kvorku, ktorý v rokoch 2006 až 2010 pôsobil ako poslanec Národnej rady SR za Smer-SD, obviniť už na jeseň 2009. Koaliční poslanci však hlasovaním v mandátovom a imunitnom výbore vrátili spis na prokuratúru, pretože neboli spokojní s výsledkami vyšetrovania. V júni 2010 sa ale Kvorka do parlamentu nedostal, prišiel tak o poslaneckú imunitu a prokurátor ho mohol začať trestne stíhať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok