Fidesz: Vďaka vládnym opatreniam klesne inflácia, stúpnu dôchodky a mzdy

TASR
16.2.2013 17:47

V roku 2013 klesne v Maďarsku inflácia na 3,5 percenta, k čomu významnou mierou prispeje aj vládne opatrenie na zníženie cien energií pre domácnosti platné od 1. januára 2013.

Fidesz: Vďaka vládnym opatreniam klesne inflácia, stúpnu dôchodky a mzdy
SITA

Vyhlásil to koncom minulého roka vládny Fidesz, podľa ktorého očakávaná miera inflácie a prognóza hospodárskeho rastu naznačujú, že "Maďarsko ide dobrým smerom". Decembrová prognóza Maďarskej národnej banky uviedla, že inflácia v roku 2012 dosiahne 5,7 percenta, v roku 2013 to bude 3,5 percenta a v roku 2014 klesne na 3,2 percenta. Vládny trojpercentný cieľ inflácie bude podľa MNB možné dosiahnuť v druhej polovici roku 2014.

Fidesz v tejto súvislosti pripomenul, že zníženie režijných nákladov domácností pomôže uľahčiť situáciu miliónom rodín. Po znížení cien elektriny, plynu a dodávky tepla od 1. januára bude vláda pokračovať v začatých krokoch a od 1. júla budú musieť dodávatelia znížiť pre domácnosti ceny vodného a stočného, odvozu smetí, plynu vo fľašiach a čistenia komínov. Fidesz tvrdí, že v roku 2013 bude rásť reálna hodnota dôchodkov a miezd.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok