Bratislava predstaví verejnosti nový Starý most

TASR
14.2.2013 09:13

Projekt prvej etapy nosného dopravného systému aj rekonštrukciu Starého mosta odprezentuje v pondelok 18. februára bratislavský magistrát verejnosti.

Bratislava predstaví verejnosti nový Starý most
TASR

V Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca sa prezentácia začne o 18.00 h a zúčastnia sa na nej primátor Milan Ftáčnik, hlavný dopravný inžinier Tibor Schlosser i generálny riaditeľ spoločnosti METRO Bratislava Peter Ivan, informoval hovorca primátora Ľubomír Andrassy.

Prvá etapa nosného systému počíta s vybudovaním koľajovej trate zo Šafárikovho námestia v Starom Meste po petržalskú Bosákovu ulicu. Súčasťou projektu je rekonštrukcia Starého mosta, ktorý bude slúžiť nielen pre verejnú dopravu, ale aj pre cyklistov, či ako promenáda pre chodcov.

Projekt počíta tiež s rozšírením estakády na Einsteinovej ulici a vybudovaním novej pri bývalom štadióne petržalskej Artmedie. Súťaž vyhlásilo mesto koncom januára a hodnota zákazky, ktorú bude Bratislava primárne financovať z európskych fondov, je viac ako 68 miliónov eur bez DPH. Rekonštrukcia mosta pohltí z tejto čiastky približne 35 miliónov eur.

Víťaz jedného z rozhodujúcich strategických tendrov samosprávy bude zaviazaný zrealizovať stavebné práce do 24 mesiacov. Bratislava je totiž viazaná európskymi pravidlami, keď prijímateľ nenávratnej finančnej pomoci je povinný vyúčtovať projekt do konca roka 2015.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok