Slovan vyhral na ľade Spartaka Moskva po predĺžení, je v play-off

SITA, TA3
13.2.2013 19:12

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na ľade Spartaka Moskva 4:3 po predĺžení a postúpili do play-off. Zverenci Rostislav Čadu si definitívne zabezpečili účasť vo vyraďovacích bojoch, keďže Donbass Doneck nezvíťazil v riadnom hracom čase v stredajšom večernom dueli s CSKA Moskva.

Slovan má na svojom konte 76 bodov z 50 zápasov, Doneck 69. Na obidva tímy čakajú ešte po dva súboje v základnej časti, najbližší absolvujú v piatok 15. februára o 18.00 h proti sebe. Bratislavčania postúpili do vyraďovacej časti hneď vo svojej premiérovej sezóne v KHL. Vo štvrťfinále Západnej konferencie nastúpia od 20. februára proti jednému z kvarteta SKA Petrohrad, CSKA Moskva, Dinamo Moskva a Lokomotiv Jaroslavľ.

Už po 26 sekundách hry putoval na trestnú lavicu bratislavský útočník Vondrka, Slovan sa však v oslabení ubránil. Hra sa prelievala zo strany na stranu, oba tímy vykrývali predovšetkým stredné pásmo a snažili sa súperovi sťažiť prechod cez útočnú modrú čiaru. Brankári Lašák a Janus sa nemohli sťažovať na nedostatok práce. Bratislavčanom vyšiel úvod druhej časti hry, v 63. sekunde sa presadil Kukumberg. Vyrovnať mohol Michajlov, ktorý však neuspel v sólovom nájazde na Janusa. Podarilo sa to až Suglobovovi, ktorý skóroval v presilovke a odštartoval gólové minipreteky. V 29. min poslal Slovan opäť do vedenia kapitán Bartovič, o 35 sekúnd neskôr prekonal Janusa tvrdou strelou Nikoncev. V 37. min sa premiérovo gólovo presadil v drese Slovana J. Mikúš a tretíkrát dostal "belasých" do vedenia. Domáci sa snažili v závere druhej tretiny vyrovnať, aktívny bol najmä Obšut, ale skóre sa už nemenilo. V záverečnej dvadsaťminútovke vyrovnal Viačeslav Kozlov. O zisku dvoch bodov hostí rozhodol v predĺžení druhým gólom v tomto meraní síl Bartovič. V drese domáceho mužstva odchytal celé stretnutie Ján Lašák a Branko Radivojevič sa na zisku bodu podieľal dvoma asistenciami. 

Výsledok stredajšieho zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL):

Spartak Moskva - Slovan Bratislava 3:4 po predĺžení (0:0, 2:3, 1:0 - 0:1)
Góly: 28. Suglobov (Radivojevič, Viačeslav Kozlov), 30. Nikoncev (Ankudinov), 41. Viačeslav Kozlov (Želdakov, Radivojevič) - 22. Kukumberg (J. Tabaček), 29. Bartovič (J. Tabaček), J. Mikúš (Štajnoch, Švarný), 61. Bartovič (Bližňák, Mojžíš) 
Vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gašilov, Cyplakov - Michajevič, Nesterov, 3274 divákov 
Zostavy:
Spartak: Lašák - Vasiliev, Obšut, Želdakov, Šefer, Kulik, Mamkin, Demidov, Jerdakov - Suglobov, Radivojevič, Viačeslav Kozlov - Ankudinov, Bušujev, Nikoncev - Michajlov, Bobrov, Medvedev - Pugolovkin, Voronin, Denežkin 
Slovan: Janus - Sersen, Sigalet, J. Tabaček, Mojžíš, Švarný, Štajnoch - Miklík, J. Mikúš, Vondrka - Kukumberg, Bližňák, Bartovič - Bakoš, Kytnár, L. Hudáček - M. Daňo, Ölvecký, T. Mikúš - Preisinger, A. Šťastný

Hlasy:

"My sme v situácii, keď bojujeme o play-off a potrebujeme každý bod. Na hernom prejave mužstva je to vidieť, hráme kŕčovito a zložito. Mužstvo sa dnes prezentovalo veľkou bojovou morálkou a túžbou dosiahnutia play-off. Bola to najväčšia devíza mužstva. Tá priniesla veľmi dôležitý štvrtý gól, ktorý znamená zisk dvoch bodov," povedal krátko po zápase pre hcslovan.sk tréner Rostislav Čada.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok