Kaliňák potvrdil pokutu pre Privatbanku

TASR
12.2.2013 10:32

Minister vnútra SR Robert Kaliňák sa stotožnil so závermi finančnej polície a potvrdil pokutu vo výške 55.000 eur pre Privatbanku, ktorú vlastní spoločnosť Penta. Uvádza to dnešné vydanie denníka Sme.

Kaliňák potvrdil pokutu pre Privatbanku

Pokutu dala banke spravodajská jednotka finančnej polície za to, že nedodržala zákon proti praniu špinavých peňazí. Privatbanka sa odvolala na ministerstvo vnútra, to sa so sankciou stotožnilo. Banka sa ešte môže obrátiť na Najvyšší súd SR.

Polícia zistila, že táto finančná inštitúcia neohlasovala neobvyklé finančné operácie. Išlo aj o prevody peňazí, ktoré robil podnikateľ Marián Kočner. Ten si z účtu na Malte poslal tri milióny eur na účet v Privatbanke, ktorá hoci nepoznala pôvodcu financií, operáciu nenahlásila.

Banka odmieta, že by porušila zákon, keďže Kočner podľa nej patrí k stabilným klientom a táto operácia sa nijako nelíšila od predchádzajúcich prevodov. Prvú pokutu pre Privatbanku v sume 15.000 eur potvrdilo ministerstvo vnútra ešte za predchádzajúceho vedenia, keď rezort riadil Daniel Lipšic. Banka sa obrátila na súd, ale pojednávanie ešte nebolo vytýčené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok