Z vraždy Tupého obvinili známeho advokáta Puškára. Prokurátorka podala návrh na vzatie do väzby

ta3 tasr
23.3.2023 23:32

Dozorová prokurátorka Krajskej prokuratúry (KP) Bratislava podala návrh na vzatie advokáta Adama Puškára do väzby. Obvinený je z vraždy Daniela Tupého. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytol prokurátor a hovorca KP Bratislava Juraj Chylo.

Návrh na vzatie obvineného do väzby podala prokurátorka sudcovi pre prípravné konanie z dôvodov tzv. útekovej a kolúznej väzby. Polícia v piatok popoludní priblížila, že okrem Adama Puškára nie je v súvislosti s vraždou zadržaná žiadna ďalšia osoba.

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Utrpel osem bodných rán. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Podľa svedkov mal útok trvať asi minútu. Zranenia utrpeli šiesti ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze obžalovali päť osôb, Richardovi H. za vraždu hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava V bude rozhodovať o podanom návrhu na väzobné stíhanie Puškára v nedeľu 26. marca. Potvrdil hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. "OS Bratislava V potvrdzuje, že bol podaný návrh na vzatie do väzby obvineného Adama Puškára. Sudca pre prípravné konanie bude o podanom návrhu rozhodovať v nedeľu 26. marca od 11.00 h," priblížil hovorca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok