Slováci doplatili v Nórsku na výpadok v druhej tretine

SITA, TA3
9.2.2013 21:55

Slovenskí hokejisti skončili na Turnaji troch krajín v nórskom Stavangeri druhí. Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka po výhre nad Švajčiarsko 2:1, prehrali v boji o prvenstvo s domácimi Nórmi 2:4.

Slovenská hokejová reprezentácia má za sebou ďalšiu medzinárodnú previerku, ktorá trénerovi Vladimírovi Vůjtkovi naznačila veľa pre tvorbu mužstva pre majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v máji v Štokholme a v Helsinkách. Na Turnaji troch krajín v nórskom Stavangeri si najskôr Slováci poradili so Švajčiarmi 2:1 a potom prehrali s domácim výberom 2:4. Na severe Európy zanechali dobrý dojem a o prvenstvo na turnaji ich pripravil len výpadok v prvej polovici druhej tretiny súboja s Nórskom, v ktorej súper rozhodol troma gólmi o víťazstve. "Bohužiaľ, na turnaji nám nevyšli dve tretiny, druhý výpadok nás pripravil o prvenstvo. Proti Švajčiarom nebola podľa našich predstáv posledná dvadsaťminútovka a proti Nórom druhá," priznal tréner Vladimír Vůjtek.

Slováci odohrali s Nórmi vyrovnaný duel. Domáci postavili na turnaji najsilnejší výber, ktorý majú k dispozícii. Z optimálnej zostavy chýbal len útočník Petrohradu Patrick Thoresen. Nori veľmi túžili po triumfe a Slovákov oveľa viac preverili ako v piatok Švajčiari. "Bol to veľmi dobrý zápas. Prvá a tretia tretina boli vyrovnané, možno v tej poslednej sme boli lepší. V druhej nás Nóri predčili v kombinácií i v rýchlosti, tam sme zápas prehrali. Domáci si vynútili tlak, šance dokázali premieňať. V záverečnej časti sme pri power-play odvolali brankára Janusa, nechýbalo nám veľa k vyrovnaniu. Brankára Haugena, ktorý sa v dobrom svetle prezentuje v drese Minska v KHL, sme však nedokázali prekonať. Som spokojný s nasadením, hrali sme proti veľmi disponovanému súperovi. Hráči v oboch stretnutiach odviedli maximum súčasných možností," pridal postreh Vladimír Vůjtek.

V bránke Slovenska dostali v Stavangeri šancu Ján Laco a Jaroslav Janus. Napriek trom inkasovaným gólom od Nórov brankár bratislavského Slovana nesklamal. V defenzíve sa vo veľmi dobrom svetle ukázal Kristián Kudroč. "Janus nesklamal, chytal svoj štandard a v ňom príčina prehry nie je. Kudroč sa etabloval v reprezentácii a podáva stabilné výkony," uviedol Vladimír Vůjtek.

Nóri proti Slovákom výborne korčuľovali a využívali výhodu užšieho klziska. Slováci doplácali v rozhodujúcich momentoch na prísny meter domácich arbitrov, ktorí podobné situácie na jednej strane púšťali a na druhej trestali. "Nemôžeme sa však na to vyhovárať. Ak by sme dali viac gólov, nemuseli by sa o tom baviť. Náš výkon nebol zlý, bojovali sme až do konca. Škoda prehry," priznal kapitán Branko Radivojevič, ktorý si so spoluhráčmi zvykal aj na užšie rozmery klziska. "Hrá sa na tomto ihrisku iný hokej, najmä v prvom súboji sme si museli zvykať. Podmienky pre všetkých boli rovnaké. Nóri nám dali viac gólov. Celkovo naše výkony neboli zlé, všetci sme si želali turnaj vyhrať. Mali sme v hre dobré momenty, ale aj hluché. Máme na čom pracovať, pripravujeme sa ďalej na svetový šampionát," doplnil Branko Radivojevič.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok