Za útok na indický parlament z roku 2001 obesili muža z Kašmíru

TASR
9.2.2013 09:57

Muža pochádzajúceho z himalájskeho územia Kašmír popravili obesením za útok na indický parlament z roku 2001, keď mu bola zamietnutá aj posledná žiadosť o milosť. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na oznámenie indického rezortu vnútra.

Za útok na indický parlament z roku 2001 obesili muža z Kašmíru
SITA

Minister R.K. Singh povedal novinárom, že Afzal Guru bol popravený ráno vo väznici Tihár v hlavnom meste Naí Dillí. Štátna prokuratúra tvrdí, že Guru bol členom militantnej džihádistickej organizácie Džajše Muhammad, čo ale samotný odsúdený poprel. Niekoľko ľudskoprávnych skupín, vrátane politických zoskupení v indickom Kašmíre, sa domnieva, že Afzalovi Guru sa nedostalo spravodlivého súdu.

Po celom Kašmíre boli dnes rozmiestnené tisícky policajtov a členov polovojenských jednotiek, pripravených na prípadné protesty a násilie, ktoré by mohlo vypuknúť po ohlásení vykonania trestu smrti. V himalájskom štáte bol tiež vyhlásený zákaz vychádzania. Pri útoku na indický parlament v decembri 2001 bolo zabitých šesť príslušníkov ochranky a záhradník objektu. O život prišlo aj všetkých päť útočníkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok