Zeman: Nevidím tu žiadneho charizmatického Roberta Fica

TASR
8.2.2013 10:52

Novozvolený český prezident Miloš Zeman po stretnutiach s predsedom ČSSD Bohuslavom Sobotkom a predsedom KSČM Vojtěchom Filipom vysvetľoval vo štvrtok denníku Právo, prečo si myslí, že by mali české ľavicové strany ísť do volieb samostatne.

Zeman: Nevidím tu žiadneho charizmatického Roberta Fica
SITA

"Slovenský model je model, kde veľmi silná a charizmatická osobnosť Roberta Fica prirodzene pôsobila ako integrátor slovenskej ľavice. Analogickú osobnosť ľavicového charakteru zatiaľ v ČR nevidím," citoval dnes Zemana server Novinky.cz. Novozvolený český prezident vysvetľoval, čo mal na mysli, keď nedávno povedal, že budúcnosť vidí v slovenskom modeli.

Podľa Zemana by "bolo vhodné, aby po voľbách ľavicové strany spolupracovali, ale pred voľbami by mali preukázať svoju silu tým, že pôjdu do týchto volieb samostatne".

Na otázku, ako bude vyzerať jeho prezidentská inaugurácia, Zeman odpovedal, že sa v jej predvečer, 7. marca, s prezidentom Václavom Klausom poklonia pri hrobe Tomáša Garriqua Masaryka a následne absolvujú spoločný obed na zámku v Lánoch.

V nasledujúci deň, 8. marca, zloží Zeman prezidentskú prísahu, prednesie inauguračný prejav a navštívi Svätováclavskú kaplnku, po ktorej bude nasledovať prehliadka a položenie venca k soche T.G. Masaryka na Hradčanskom námestí.

Budúci týždeň chce Miloš Zeman stráviť na svojej chalupe, "pretože sa domnievam, že tento týždeň na Vysočine bude pravdepodobne posledný týždeň, ktorý budem môcť na Vysočine stráviť," citovali ho Novinky.cz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok