Tím Torro Rosso by chcel šiestu priečku

TA3
5.2.2013 11:43

V poradí ôsmym tímom, ktorý predstavil svoj monopost pred novou sezónou formuly 1 je Torro Rosso. Vozidlo STR 8 by malo podľa želania majiteľov stajne dokončiť sezónu na šiestom mieste v pohári konštruktérov, teda o tri pozície vyššie ako vlani. Usilovať sa o to budú v pozícii jazdcov Daniel Ricciardo a Jean-Eric Vergne.

Nový muž v zostave nemeckej stajne Mercedes Lewis Hamilton a jeho spolujazdec Nico Rosberg odhalili v pondelok na okruhu v španielskom Jereze svoj súťažný monopost na sezónu 2013.  Nový model s označením W04 je podľa šéfa stajne Rossa Brawna začiatkom novej éry tímu a dvojica Hamilton - Rosberg je podľa jeho slov najsilnejšie jazdecké zloženie v F1.

Tímy F1 začali testovať nové "tátoše" v španielskom Jereze. V úvodný deň najlepšie obstál monopost MP4-28 stajne McLaren. Pilotujúci Jenson Button bol takmer o sekundu rýchlejší než druhý Mark Webber na novom monoposte Red Bullu RB9. V akcii neboli všetci piloti. Webberov tímový kolega, trojnásobný majster sveta Sebastian Vettel si nový monopost RB9 vyskúša až vo štvrtok, vicemajster Fernando Alonso z Ferrari dokonca štvordňové testy na juhu Španielska vynechal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok