Slovan prvýkrát v sezóne prehral s HC Lev

SITA TA3
3.2.2013 19:29

Hokejisti Slovana Bratislava neurobili v nedeľu v zápase s HC Lev Praha posledný krok k postupu do play-off Kontinentálnej hokejovej ligy. S českým účastníkom nadnárodnej súťaže prehrali 4:5.

Slovan prvýkrát v sezóne prehral s HC Lev
SITA

Slovan je v tabuľke Západnej konferencie na 6. mieste, pred momentálne deviatym Doneckom má 6-bodový náskok. Do konca základnej časti, z ktorej do play-off postúpi osem najlepších z konferencie, zostáva každému tímu odohrať ešte po tri zápasy. V súťaži je teraz reprezentačná prestávka, po jej skončení sa Bratislavčania predstavia v stredu 13. februára na ľade Spartaka Moskva.

Slovan prehral s Levom prvýkrát až vo štvrtom vzájomnom dueli v sezóne. Najmä v prvej tretine to bola veľká gólová prestrelka, hostia viedli 2:0, 3:1 i 4:3. V druhej časti hry domáci vyrovnali a o výsledku rozhodol v 58. min Cipulis. 

Hokej - Kontinentálna hokejová liga - nedeľa: 
Slovan Bratislava - HC Lev Praha 4:5 (3:4, 1:0, 0:1)
Góly: 7. Lipiansky (Kukumberg), 11. Ölvecký, 13. T. Mikúš, 38. L. Hudáček (Lipiansky) - 2. Surový (Marcel Hossa), 2. Karamnov (Sekáč, T. Rachůnek), 7. Oystrick (J. Novotný), 15. O. Němec (J. Novotný, Lepistö), 58. Cipulis (Marcel Hossa) 
Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bulanov, Olenin - Birin, A. Medvedev (všetci Rus.), 10 055 divákov. 

Zostavy:
Slovan: Janus - Sigalet, Sersen, J. Tabaček, Mojžíš, Švarný, Ďatelinka - Miklík, Bližňák, Vondrka - Svatoš, Kytnár, Bartovič - Kukumberg, Lipiansky, L. Hudáček - M. Daňo, Ölvecký, T. Mikúš 
Lev: Pöpperle - Nakládal, Oystrick, O. Němec, Lepistö, Mäenpää, J. Mikuš, Krejčík - Gynge, J. Novotný, Danielsson - Řepík, Vrána, Birner - Marcel Hossa, Surový, Cipulis - T. Rachůnek, Karamnov ml., Sekáč - Cingel 

Slovan nezačal ideálne a úvod súboja pripomenul predchádzajúci vzájomný duel v Prahe. V 2. min urobil chybu pri rozohrávke za bránkou Kytnár, Hossa puk posunul na Janusa, ktorý ho v poslednej chvíli vypichol pred voľného Surového, ktorý otvoril skóre. O 16 sekúnd trafil spomedzi kruhov presne aj Vitalij Karamnov.

Ďalšie dve rýchle zmeny skóre priniesla 7. min. Najskôr sa šikovne predral po pravom krídle Ján Lipiansky a bekhendom trafil popod Pöpperleho betón a o 23 sekúnd neskôr strelou z prvej po vyhratom vhadzovaní prekonal Janusa Oystrick a vrátil Pražanom dvojgólový náskok. Slovan mal problémy v defenzíve a robil mu problémy rýchly prechod do protiútoku zo strany hostí. V 11. min vykorčuľoval s pukom spoza bránkovej čiary Ölvecký a z pravého kruhu prestrelil druhýkrát Pöpperleho. Gólové hody pokračovali naďalej, v 13. min vyrovnal tvrdou strelou od ľavého mantinelu do horného rohu bránky Tomáš Mikúš.

Pražania sa opäť dostali do vedenia v závere 15. min, keď sa z ľavého kruhu presadil švihom Ondřej Němec. 

HC Lev začal druhú časť hry veľkým tlakom a Slovan sa dlho nevedel oslobodiť. V 24. min však mali šancu pri presilovke vyrovnať Svatoš, Vondrka i Miklík, ale brankár Pöpperle svoj tím podržal. Od tej chvíle prevzali domáci aktivitu, jeho hráči túžili veľmi vyrovnať a tlačili sa do zakončenia. Janus ešte musel likvidovať tutovku Vránu, ale potom to už bol súboj Bratislavčanov s brankárom Pöpperlem. Český gólman odolával množstvu šancí až do 38. min, keď ho prekonal bekhendovou strelou popri ľavej žŕdke Hudáček.

V záverečnej časti hry sa oba tímy snažili rozhodnúť a zároveň nechceli pri plnení defenzívnych úloh urobiť chybu. Obaja brankári boli spoľahliví, Slovanu sa nepodarilo využiť dve presilové hry v krátkom čase. Po chybe domácej obrany ostal v 58. min pred bránkou osamotený Cipulis a rozhodol o víťazstve českého tímu. Snaha domácich sa neskončila úspechom ani počas vyše 90-sekundovej power-play.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok