Tragédia v Nemecku. Nákladný vlak na trati zachytil dve deti, jedno prišlo o život

ta3 tasr
2.2.2023 23:21

Dieťa, ktoré vo štvrtok večer zachytil nákladný vlak na trati v severonemeckom meste Recklinghausen, je vo vážnom stave a v nemocnici bojuje o život, uviedol v noci na piatok minister vnútra spolkovej krajiny Severné Porýnie - Vestfálsko Herbert Reul. Ďalšie dieťa zraneniam podľahlo na mieste nešťastia, informuje agentúra DPA.

vykoľajený nákladný vlak (TASR)
TASR

Reul prišiel na miesto nešťastia v Porúrí a potvrdil, že v prípade obete i zraneného ide o miestnych chlapcov z Recklinghausenu. Obeť mala desať rokov, zranené dieťa má deväť, spresnil. Presné okolnosti nešťastia, ktoré sa odohralo vo štvrtok večer krátko po 18.00 SEČ, neboli doposiaľ známe. 

Prvé mediálnej informácie hovorili o tom, že nákladný vlak zachytil skupinu viacerých osôb, ktoré následne vliekol niekoľko stoviek metrov. Na mieste zasahovalo 35 hasičov a záchranárov. Prehľadávali koľaje, v dôsledku tmy a rozsahu úseku nasadili aj dron s termokamerou.  

Správy o treťom dieťati či ďalších osobách v koľajisku sa zatiaľ nepotvrdili, uviedla podľa denníka Bild polícia, ktorá na mieste tragédie stále vykonávala kriminalisticko-technické úkony. Reul označil nehodu za "veľkú drámu". "Je to strašné," podotkol. Ako dodal, je nejasné, akým spôsobom mohlo k nehode dôjsť. Trať na mieste nešťastia neďaleko bývalej nákladnej železničnej stanice i okolité ulice uzavreli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok