Prominentného texaského prokurátora zastrelili

SITA
1.2.2013 12:27

Americkým štátom Texas vo štvrtok otriasol atentát na jedného z popredných prokurátorov Marka Hasseho, ktorý sa zaoberal najvážnejšími násilnými trestnými činmi. Polícia už intenzívne pátra po dvoch podozrivých páchateľoch, zatiaľ však nikoho nezatkla.

Prominentného texaského prokurátora zastrelili
SITA

Päťdesiatsedemročný Hasse kráčal ráno o 9. hodine (miestneho času) po parkovisku v meste Kaufman na severe Texasu, keď na neho zatiaľ neznáme osoby vypálili niekoľko striel, informoval miestny denník The Dallas Morning News. Vražda sa pritom odohrala priamo pred budovou miestneho okresného súdu.

Hasse mal na starosti najmä prípady vrážd a drogových deliktov. V 80. rokoch pôsobil ako šéf okresnej prokuratúry pre organizovaný zločin a viedol tiež iniciatívu bojujúcu proti alkoholu za volantom. Jeho smrť je podľa jeho kolegov útokom na "americký súdny systém ako taký". Polícia zatiaľ o motívoch Hasseho vraždy nechce hovoriť, za informácie vedúce k dolapeniu páchateľov však už vypísala odmenu vo výške 20-tisíc dolárov (v prepočte asi 15-tisíc eur).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok