PR správa

IAD Investments opäť rozširuje svoje investičné portfólio

18.1.2023 00:00

Kúpou pozemku necelých 270.000 m2 určeného na výstavbu logistiky západne od maďarskej metropoly Budapešť vstúpila IAD Investments, správ. spol., a.s. popri už existujúcom logistickom projekte aktívne aj na maďarský developerský trh, pričom pri výstavbe úplne nového logistického parku sa spojila s pobočkou najväčšieho developera priemyselných nehnuteľností v Európe.

IAD Investments opäť rozširuje svoje investičné portfólio
IAD

Pozemky sa nachádzajú v novo rozvíjajúcej sa priemyselnej lokalite v tesnej blízkosti Budapešti (15 minút autom), pri dôležitom dopravnom ale aj logistickom uzle diaľnic medzi Viedňou, Budapešťou a Bratislavou. Pozemok je napojený na výjazd na diaľnicu M1 a tiež na mestský obchvat Budapešti, pričom areál bude priamo dostupný aj mestskými rýchlovlakmi (20 minút z Budapešti) a autobusovou dopravou. „Budapešť má nedostatok logistických a skladových priestorov a aktuálne dopyt po týchto službách prevyšuje ponuku. Sme presvedčení, že náš investičný zámer a rozhodnutie spojiť sa v tomto projekte so silným partnerom v oblasti priemyselného developmentu prinesie podielnikom v nami spravovanom špeciálnom podielovom fonde kvalifikovaných investorov očakávané výnosy.“ hovorí Vladimír Bolek, člen predstavenstva IAD Investments, správ. spol., a.s.

Na ploche takmer 80.000 m2 budú stáť 3 logistické haly so skladovými priestormi. Aktuálne už začali prípravné stavebné práce. Spustenie logistického parku do prevádzky je plánované po etapách a jeho plné dokončenie je naplánované na začiatok roka 2025.

„Proces výstavby ako aj následná prevádzka budú spĺňať prísne kritériá BREEAM Excellent rating, ktorý sa zameriava na environmentálne kvality ako sú napr. dosahy na ekosystémy, klimatické zmeny, dosahy na hydrológiu a spotrebu obnoviteľných energetických zdrojov ako aj na kvalitu vnútorného prostredia v budovách,“ dodáva V. Bolek.

Služby finančného a daňového poradenstva zabezpečovala spoločnosť Becher&Torma, technické a environmentálne poradenstvo firma Robertson Hungary Kft., právne poradenstvo zabezpečila advokátska kancelária Oppenheim a transakčné poradenstvo firma Axelero Capital Advisors. „Sme radi, že sa môžeme aj v inej krajine spoľahnúť na overených poskytovateľov právnych, finančných, daňových a v neposlednom rade aj technicko-environmentálnych poradenských služieb. Oceňujeme spoluprácu ako aj korektný prístup a vysoké pracovné nasadenie, ktoré sú dôležitým predpokladom každého úspešného projektu, aj tohto nášho.“ hovorí Tomáš Trebula, transakčný manažér spoločnosti IAD Investments, správ. spol., a.s.

IAD Investments, správ. spol., a.s. je najstaršia slovenská správcovská spoločnosť pôsobiaca na slovenskom kapitálovom trhu od roku 1991. V rámci svojho európskeho pôsobenia spravuje aktíva najmä na Slovensku, v Českej republike, Maďarsku a Poľsku v hodnote viac ako 1,8 miliardy EUR. Aktuálne spravuje 15 podielových fondov a svojim investorom ponúka aj individuálnu správu aktív a sporiace programy. IAD Investments, správ. spol., a.s. je súčasťou významnej investičnej skupiny Pro Partners Holding, a.s., ktorá pôsobí v najmä v sektoroch private equity, real-estate a financiách v krajinách strednej a východnej Európy. Viac o spoločnosti a jej produktoch sa dozviete na www.iad.sk

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok