Státisíce školákov si preberajú polročné vysvedčenia

TASR, TA3
31.1.2013 08:24

Žiaci na základných a stredných školách majú za sebou prvý polrok školského roka. Ako sa im počas neho darilo, ukáže sa na výpise vysvedčení, ktoré si preberajú od triednych učiteľov. Následne v piatok asi 700.000 školákov čakajú polročné prázdniny.

Státisíce školákov si preberajú polročné vysvedčenia
SITA

Výpisy polročných vysvedčení nie sú verejnou listinou a ich formu si určuje sama škola, respektíve triedny učiteľ. Ak o to plnoletý žiak alebo jeho rodič písomne požiada, škola mu môže vydať aj riadne polročné vysvedčenie.

"Škola môže hodnotiť žiaka klasifikáciou, slovným hodnotením alebo kombináciou oboch spôsobov, pričom o konkrétnej forme rozhodne riaditeľ školy po prerokovaní návrhu v pedagogickej rade," uviedol hovorca ministra školstva Michal Kaliňák.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) upozorňuje, že spoje budú v piatok jazdiť v prázdninovom režime."Nebudú premávať autobusové spoje na linkách číšlo 55 a 178, linkách školskej dopravy a nebudú vykonané spoje školskej dopravy z určených liniek podľa ich cestovných poriadkov pre pracovný deň," informuje DPB na svojom webe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok