FOTO: Vypli lampy, svietili si baterkami. Pri Donovaloch protestovali proti vysokým cenám energií

ta3 tasr
13.1.2023 17:35

V úseku Staré Hory – Donovaly sa od 17.00 do 18.00 h konalo protestné zhromaždenie proti cenám energií a financovaniu samospráv. Usporiadal ho starosta Starých Hôr Marián Gajdoš. Protestujúci na hodinu blokovali cestu.

Protest, na ktorom sa podľa odhadu starostu zúčastnilo okolo stovky starých i mladých ľudí, prišli podporiť aj starostovia niektorých okolitých obcí a tiež z Podpoľania. Protestujúci v čase od 17.00 do 18.00 h blokovali pri vypnutom verejnom osvetlení hlavný ťah na Donovaly, ktorý prechádza ich dedinou. Prechádzali z jednej strany cesty na druhú v 15-minútových časových intervaloch. Na protest dohliadala polícia a obecní hasiči.

Podľa Gajdoša problémy s cenami energií sa dotýkajú nielen miest a obcí, ale každého občana. Staré Hory majú po novom za elektrickú energiu platiť okolo 100 000 eur ročne, vlani ich vyšla približne na 27 000 eur. Nemajú to z čoho zaplatiť. Základné funkcie obce sú ohrozené, vypínajú už osvetlenie, obmedzili úradné hodiny na úrade, nemajú kde šetriť.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok