Japonec Nakamura nezniesol rasizmus fanúšikov R. Soboty

TASR
30.1.2013 16:26

Japonský futbalový útočník Juki Nakamura opustil druholigový klub MŠK Rimavská Sobota pre prejavy rasizmu. V stredu o tom informovala agentúra AP, avšak športový riaditeľ slovenského klubu Jozef Pisár tieto obvinenia dementoval.

Japonec Nakamura nezniesol rasizmus fanúšikov R. Soboty
FK Moldava

Dvadsaťpäťročný Nakamura vo svojom blogu na sociálnej sieti uviedol: "Je to skutočne hanba, ale vraciam sa domov, pretože som bol obeťou rasistických urážok v Rimavskej Sobote a nedokázal som tam žiť."

Nakamura, ktorý predtým hrával aj v Rumunsku a Českej republike, vysvetlil, že na neho verbálne útočili pred aj po zápasoch a nikto zo spoluhráčov mu s tým nepomohol vyrovnať sa. Nakamura bol v Rimavskej Sobote na hosťovaní z Viktorie Žižkov a odohral za slovenský tím šesť stretnutí.

"Sme z toho nepríjemne prekvapení. Nakamura odohral za nás päť-šesť zápasov a s jeho výkonmi sme neboli celkom spokojní. Na zápasoch však k žiadnym prejavom rasizmu nedošlo, takže neviem o ničom," povedal pre TASR Pisár. "Hovorí sa, že mal v Rimavskej Sobote nejaký náznak konfliktu, keď emotívne reagoval na ulici na pokriky tínedžerov, ale o pravidelných prejavoch rasizmu nič neviem. Skôr si myslím, že sa mu nepozdávali podmienky, ktoré mal u nás."

Už niekoľko japonských legionárov malo problémy s divákmi. V roku 2011, na japonského brankára belgického klubu SK Lierse Eidži Kawašimu kričali diváci posmešne "Fukušima, Fukušima," teda názov japonského mesta, ktoré bolo 11. marca postihnuté zemetrasením a následne vlnou cunami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok