Časť SaS ponúka Procházkovej Alfe pomocnú ruku

SITA
29.1.2013 09:27

Poslanec Jozef Kollár zo SaS považuje programovú platformu Alfa Radoslava Procházku z KDH za zmysluplnú a rád by ju pomohol uviesť do praxe. Ako povedal, Slovensko potrebuje okamžité zmeny vo fungovaní štátu.

Časť SaS ponúka Procházkovej Alfe pomocnú ruku
SITA

"SaS má kvalitných ľudí a dobrý program. V našej strane uznávame odborné riešenia. Preto je logické, že ak niekto príde so zmysluplnou ponukou zmeny fungovania štátu, je povinnosťou politika na ňu reagovať a to bez ohľadu na to, z ktorého košiara návrh pochádza, ale či je naozaj kvalitný," vysvetlil Kollár.

S jeho názorom súhlasí aj predseda poslaneckého klubu SaS Juraj Miškov. Ten chce dokonca Procházku pozvať na rokovanie klubu a diskutovať o spôsoboch presadenia jeho programu. "Niektoré jeho nápady je potrebné dotiahnuť, z iných mám veľmi dobrý pocit. Ide o revolučné zmeny, no tie naša krajina nutne potrebuje," povedal Miškov.

Poslanec NR SR Radoslav Procházka sa takejto ponuke nebráni. "Vždy som sa namiesto sólojazdy hlásil k spolupráci, a toto je jedna z jej foriem. Občianske združenie Alfa samozrejme je a zostane autonómne od akejkoľvek politickej strany," povedal Procházka.

Rada KDH sa cez víkend odmietla platformou Alfa zaoberať ako samostatným bodom. Radoslav Procházka následne predsedovi hnutia Jánovi Figeľovi oznámil, že za KDH už nikdy do parlamentu kandidovať nebude a načrtol svoj odchod z KDH.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok