V hlavnom meste mešká MHD, na východe trápi vodičov hmla

TA3, TASR, SITA
28.1.2013 11:34

Slovensko opäť zasiahlo sneženie. V Bratislave vzrástol počas kolíznych udalostí, meškala aj hromadná doprava. Správa ciest varovala pred hmlou v Prešovskom kraji.

V hlavnom meste mešká MHD, na východe trápi vodičov hmla
TASR

V Bratislave pre sneženie mešká MHD, pribudlo kolízií

Premávka Mestskej hromadnej dopravy v Bratislave je momentálne nepravidelná. Podľa informácií hovorkyne Bratislavského dopravného podniku Agáty Stanekovej musia cestujúci počítať s meškaním liniek od 10 do 30 minút.

Linky až na jednu výnimku premávajú na všetkých trasách. "Autobus č. 147 na Havlíčkovej ulici pod Slavínom momentálne nepremáva," uviedla Staneková.

Vzhľadom na dnešné sneženie evidujú zvýšený nápor aj dopravní policajti. "Od 06.00 h do 09.00 h sme na území Bratislavského kraja zaznamenali 10 škodových udalostí a 1 dopravnú nehodu," uviedol bratislavský policajný hovorca František Peczár.

Policajti preto apelujú na šoférov, aby znížili rýchlosť a dodržiavali bezpečný odstup. "Upozorňujeme tiež chodcov, aby zvýšili opatrnosť hlavne na priechodoch, ktoré nie sú riadené svetelnou signalizáciou," dodal Peczár.

Prešovský kraj: Život vodičov komplikuje hmla

Na území Prešovského kraja sú všetky cesty zjazdné. V okolí Popradu, Kežmarku a Levoče sa vytvárajú lokálne hmly.

Ako informoval hovorca Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Tomáš Lažo, cesty I. a II. triedy sú buď suché, alebo ich pokrýva vrstva utlačeného snehu do troch centimetrov. Na všetkých cestách III. triedy je ujazdený sneh od dvoch do piatich centimetrov.

Teplota vzduchu sa pohybuje pod bodom mrazu od -15°C (Podspády) do -2°C (Vranov). Pluhovanie si vyžadovali iba cesty v okresoch Poprad, Stará Ľubovňa a Prešov. Cestári použili na posyp inertný a chemický materiál.

Donovaly sú pre kamióny uzavreté, na vozovke sa šmýkajú

Horský priechod Donovaly je pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov uzavretý, nakoľko tu husto sneží a kamióny sa na vozovke šmýkajú. Uviedol to dispečer Banskobystrickej regionálnej správy ciest Dušan Škubák.

Pokračoval, že v okrese Banská Bystrica sneží, v okrese Brezno je zatiaľ zamračené. Cesty, ktoré sú nižšie položené, sú zasnežené alebo s kašovitým snehom do troch centimetrov. Vozovky vo vyšších polohách majú na povrchu kašovitý alebo utlačený sneh do piatich centimetrov.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok