Rada KDH sa Procházkovou Alfou nezaoberala

SITA TA3
26.1.2013 11:20

Programovou platformou Radoslava Procházku Alfa sa nebude Rada Kresťanskodemokratického hnutia na zasadnutí osobitne zaoberať. Procházkov návrh zaradiť Alfu do programu zasadnutia ako samostatný bod rada neschválila.

Hoci zaň hlasovalo viac členov rady než proti, veľká väčšina vrátane predsedníctva sa zdržala. Na návrh predsedníctva však Rada KDH do svojho dnešného programu zaradila správu o príprave dlhodobého programu KDH a diskusiu k nemu, kde sa by sa podľa očakávaní malo hovoriť aj o Alfe.

Programovú platformu Alfa vnútri KDH predstavil Procházka na rokovaní Rady KDH v Skalici 20. októbra, pričom radu vyzval, aby k nej zaujala stanovisko na najbližšom zasadnutí. Alfa je podľa neho odpoveďou na súčasný stav Slovenska a na súčasný stav KDH a pravice, je jeho predstavou, o čo by sa mal na slovenskej politickej scéne programovo uchádzať pravý stred. Jej východiskový zámer zhrnul do sloganu „Silná spoločnosť, jednoduchá štát.“

Ako v piatok Prochádzka uviedol pre agentúru SITA, ak KDH nebude chcieť Alfu, nebude mať ani Radoslava Procházku. „Kvôli zmene štátu podľa vzoru Alfa som a budem v politike, a ak KDH nebude chcieť Alfu, nebude mať ani mňa, také jednoduché to je. Myslím si, že to tak vyhovuje obom stranám a tak, ako sa na rozhodnutie Rady v tomto smere teší vedenie, tak sa naň teším aj ja," vyhlásil v rozhovore pre agentúru SITA Procházka.

Podľa podpredsedu KDH Pavla Abrhana Prochádzka vie že strana pripravuje dlhodobý program, pričom privítala aj jeho príspevok do tohto programu. Ako povedal Abrhan pre agentúru SITA, časový harmonogram prijímania programu KDH meniť nebude a preto nepredpokladá, že by ho uzatvárali na tejto rade. „Program by mal byť hotový v lete a na jeseň na okresných snemoch budú o ňom delegáti diskutovať. To však neznamená, že Procházkov návrh odmietame, budeme sa ním zaoberať, pričom privítame každý návrh,“ zdôraznil.

Na úvod dnešného rokovania Rady KDH si jeho účastníci vypočuli pieseň Honzu Nedvěda Banská Bystrica, známu aj pod názvom Nad Banskou Bystricí je noc.

Brífing poslanca za KDH Radoslava Procházku

Zasadnutie rady sledoval aj náš kolega Martin Dušička

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok