Ceny na vianočných trhoch vo Viedni. Koľko stojí varené víno či punč?

ta3/Milan Špak
10.12.2022 00:00

Jedni z najznámejších vianočných trhov vo Viedni sa konajú na námestí Rathausplatz a nesú názov Wiener Christkindlmarkt. Námestiu dominuje klzisko, ktoré obklopujú stánky s tradičnými rakúskymi jedlami a cukrovinkami, typickými nápojmi či vianočnými ozdobami.

Ceny na vianočných trhoch vo Viedni. Koľko stojí varené víno či punč?
ta3/Soňa Búranová

Trhy vo Viedni boli ako zvyčajne plné návštevníkov. K vysokému počtu ľudí prispelo zrejme aj to, že sme sa tam vybrali 8. decembra, teda v deň, kedy je v Rakúsku štátny sviatok. Treba sa tak pripraviť na problémy s parkovaním a rátať s dlhými radmi pri takmer všetkých stánkoch. Pri niektorých si návštevníci počkajú aj pol hodiny.

Nápoje

Tí, ktorí sa na trhy prišli zahriať vareným vínom či punčom, si v porovnaní s Bratislavou priplatia. Červené varené víno (2,5 dcl) stojí 5,5 eura, za bobuľové varené víno zaplatíte 6 eur. Varený cider stojí 4,5 eura a „detský“ nealkoholický punč 3,5 eura.

Pomarančový a malinový punč si môžete dať za 5,5 eura, za zázvorový zaplatíte 6 eur. Malé pivo stojí 3,5 eura, 2,5 decilitra vinného spritzera necelé 3 eurá, 1 deciliter sektu 3,8 eura. Horúca čokoláda (2,5 dcl) je v ponuke za 4,5 eura, a ak si do nej chcete pridať rum, vyjde to o euro drahšie. Čaj stojí 3 eurá, rovnako aj fľaša minerálky.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok