Remišová: Fico po stretnutí so Szijjártóm kydal na Slovensko. Je to nevlastenecké

ta3/Milan Špak
7.12.2022 21:36

Predsedníčka strany Za ľudí a podpredsedníčka vlády Veronika Remišová si myslí, že predčasné voľby by priniesli návrat Roberta Fica a Petra Pellegriniho. Povedala to v relácii ta3 Téma dňa. Vyjadrila sa aj k stretnutiu predsedu Smeru-SD so šéfom maďarskej diplomacie Péterom Szijjártóm a spornému paragrafu 363.

tema_28.jpg
TA3

Remišová tvrdí, že hlasovanie o vyslovení nedôvery vláde bude "vzrušujúce". "Postaral sa o to Richard Sulík, tak ako sa o to postaral pri páde vlády Ivety Radičovej," uviedla. Pripomenula, že po páde Radičovej vlády nasledovalo osem rokov vlády Smeru-SD. "Bolo to obdobie obrovských káuz... Bolo to obdobie temna, za ktoré mohli demokratickí politici, ktorí hlasovali za pád Ivety Radičovej." 

Hlasovanie je podľa predsedníčky strany Za ľudí o tom, či poslanci "vydláždia cestu pre návrat Roberta Fica". Myslí si, že predčasné voľby by priniesli vládu Hlasu-SD a Smeru-SD, keďže to naznačujú prieskumy.

Protislovenské a nevlastenecké

Podpredsedníčka vlády kritizovala Fica za jeho tlačovú besedu po stretnutí s maďarským ministrom zahraničných vecí Péterom Szijjártóm. "Doslova kydal na Slovensko. Myslím si, že od slovenského politika, ktorý stojí po boku maďarského politika, je protislovenské a nevlastenecké kydať na vlastnú krajinu," povedala.

Vidí problém v tom, ak slovenský politik v zahraničí neháji záujmy svojej krajiny. Ako príklad uviedla europoslancov z Progresívneho Slovenska, ktorí v Európskom parlamente v čase energetickej krízy hlasovali proti jadrovej energii. "Je to hlasovanie proti našim národným strategickým záujmom. Ako inak chceme túto krízu prežiť, keď si vypneme jadrovú energiu?" 

Od predsedu Smeru tiež očakávala, že na stretnutí bude obhajovať slovenské záujmy a nie "maďarské šafárenie v eurofondoch". Ak Maďarsko neprijme nápravné opatrenia, Remišová podporuje rozhodnutie zmraziť časť eurofondov pre Maďarsko.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok