Našli telo poslednej nezvestnej osoby. Počet mŕtvych po zosuve pôdy na Ischii tak stúpol na 12

TA3 TASR
6.12.2022 19:34

Na mieste novembrového zosuvu pôdy na talianskom ostrove Ischia našli v utorok záchranári telo poslednej nezvestnej osoby, čím konečný počet mŕtvych stúpol na 12. Talianske médiá informovali, že poslednou nájdenou obeťou bola 31-ročná žena. Informovala agentúra AFP.

Našli telo poslednej nezvestnej osoby. Počet mŕtvych po zosuve pôdy na Ischii tak stúpol na 12
TASR/AP

Na Ischii sa po prudkých dažďoch 26. novembra uvoľnila z najvyššieho vrchu ostrova masa bahna, sutín a kamenia, pričom poškodila viaceré budovy a cesty v oblasti mestečka Casamicciola Terme.

Geológovia varovali, že nepriaznivé počasie môže v niektorých oblastiach ostrova spôsobiť ďalšie zosuvy pôdy. V piatok úrady v dôsledku očakávaných intenzívnych dažďov evakuovali viac ako 1000 ľudí z rizikových oblastí.

Mnohí miestni obyvatelia v utorok ešte stále čakali v hoteloch na úradné povolenie vrátiť sa do svojich domovov, informovali médiá.

Ischia je sopečný ostrov asi 30 kilometrov od Neapola. Známy je termálnymi kúpeľmi a malebným pobrežím. Na ostrove je mnoho nelegálne postavených budov, ktoré ohrozujú zosuvy pôdy. Miestni politici však tvrdia, že najväčším problémom ostrova sú chýbajúce preventívne opatrenia proti zosuvom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok