V prípade porážky príde trest zo Západu, varuje Rusov kremeľská propaganda

ta3 ČTK
6.12.2022 14:13

Kremeľská propaganda sa po mnohých neúspechoch na bojisku alebo nepopulárnej mobilizácii snaží rôznymi prostriedkami zvýšiť ochabujúce nadšenie Rusov pre vojnu na Ukrajine. Ruskí diváci sa tak napríklad dozvedia, že v prípade porážky ruskej armády Západ potrestá každého Rusa, píše denník The Times.

V prípade porážky príde trest zo Západu, varuje Rusov kremeľská propaganda
TASR- Henrich Mišovič

"Za vinníkov budú považovaní všetci bez výnimky, bez ohľadu na to, či sa nachádzajú na území Ruska alebo mimo neho," uviedla popredná ruská moderátorka Olga Skabejevová. "V stávke je existencia našej krajiny aj existencia všetkých ruských občanov," varovala hlásateľka kanála Rossija 1 a dodala, že po porážke Moskvy bude okamžite zatknutý každý jednotlivý Rus žijúci v zahraničí, aj tí, ktorí nemajú žiadne väzby na Kremeľ.

Popredná ruská propagandistka a šéfredaktorka štátnej televízie RT Margarita Simoňjanová varovala Rusov pred "nepredstaviteľnými" dopadmi ukrajinského víťazstva. "Ak by sme nezvládli vyhrať, Haag, či už skutočný alebo hypotetický, si príde aj pre tých, ktorí zametajú dlažobné kocky za Kremľom," uviedla Simoňjanová s odkazom na Medzinárodný trestný súd (ICC) v holandskom Haagu.

Jedinou možnosťou je teraz pre Moskvu pokračovať v ostreľovaní ukrajinskej energetickej infraštruktúry, uviedla Simoňjanová, podľa ktorej Západ chce Rusko stíhať tak či tak. "No a čo, že bude ďalšia kyjevská štvrť bez elektriny?" uviedla šéfredaktorka RT.

Rusko, ktoré vpadlo na Ukrajinu tento rok 24. februára, sa od leta stretáva s ukrajinskou protiofenzívou. Kvôli útokom ukrajinských jednotiek sa museli ruské sily stiahnuť zo severovýchodnej Charkovskej oblasti alebo časti Chersonskej oblasti vrátane oblastnej metropoly Chersonu, ktorú držali takmer od začiatku invázie. Ruský prezident Vladimir Putin v septembri vyhlásil mobilizáciu.

Server Meduza na konci novembra napísal o výsledkoch neverejného prieskumu verejnej mienky, podľa ktorého je za pokračovanie vojny len 25 percent všetkých Rusov. Uviedol tiež, že Kremeľ, ktorý nie je ochotný k ústupkom a nemieni sa vzdať zabraného územia Ukrajiny, sa sotva bude pozerať na názor účastníkov prieskumu.

O problémoch ruského režimu udržať si verejnú podporu v uplynulých dňoch informovalo aj britské ministerstvo obrany, podľa ktorého "bude pre Kremeľ čoraz ťažšie udržať si medzi obyvateľstvom čo i len tichý súhlas".

Simoňjanová, Skabejevová aj ďalší televízny moderátor a šíriteľ kremeľskej propagandy Vladimir Solovjov už skôr vyhlásili, že by radšej videli svet zničený jadrovú vojnou, než porážku Ruska na Ukrajine. "Žiadny Haag už nebude, nebude tu už nič. Z celého sveta zostane len popol," uviedol Solovjov v rozhovore so Simoňjanovou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok