PR správa

Naskočte na rozbehnutý vlak digitalizácie

6.12.2022 00:00

Čo by ste povedali na digitálne účtovníctvo či mzdy spracovávané celé online? Online fakturovanie, automatické spracovanie objednávok z e-shopu, inteligentný sklad či schvaľovanie podkladov na diaľku aj priamo z mobilu je len zlomok toho, čo ponúka digitalizácia. Zistite, ako vám môže uľahčiť život a ušetriť nezmyselné náklady.

Naskočte na rozbehnutý vlak digitalizácie
KROS

Obavy z neznámeho

Tak, ako pri každej novinke, aj tu účtovníci či majitelia firiem môžu vidieť riziko. Predsa len, účtovné informácie sú citlivé, dôverné a z pohľadu zákona kľúčové. Daňové kontroly sú strašiakom mnohých. Mám doklady v poriadku? Nechýba mi faktúra alebo bloček? Ako môžem mať všetko len niekde uložené, keď doteraz bol ku všetkému potrebný papier? Už to nie je utópia. Virtuálny svet čoraz viac naberá na obrátkach a stáva sa samozrejmosťou aj v takých oblastiach ako je účtovníctvo či mzdy.

Digitalizácia v účtovníctve

S koronou sme sa v mnohých smeroch preniesli do online sveta. Homeoffice, porady cez Teams, banky na diaľku. Na tento trend už naskočili aj účtovníci. Od januára tohto roka aj s požehnaním zákonodarcov. Novela zákona o účtovníctve otvorila brány elektronickej archivácii dokumentov. Bol to impulz aj pre výrobcov softvérov. Uľahčiť firmám prechod na online formu účtovníctva a priniesť vhodné riešenie sa rozhodol aj KROS. K softvérom ALFA plus na vedenie jednoduchého účtovníctva a OMEGA pre podvojné účtovníctvo pribudla lákavá novinka, KROS Digitálna kancelária.

Štósom papierov odzvonilo

KROS už viac ako 27 rokov pomáha tvoriť príbehy úspešných firiem. Inak to nie je ani pri digitalizácii účtovníctva. Tá uľahčuje samotné podnikanie a v konečnom dôsledku prináša vyššie výnosy. Šetrí nielen našu planétu a peňaženku, ale aj čas. Zbavte sa zbytočnej administratívy, kopy papiera a získajte viac času na prácu, ktorú potrebujete skutočne vykonávať. Digitálna kancelária vám to uľahčí.

„Digitalizácia, ruka v ruke s automatizáciou a umelou inteligenciou vám dokáže reálne zvyšovať tržby, prinášať nových zákazníkov, viac objednávok, urýchliť dodanie tovaru a platby“. Marek Polic, spolumajiteľ firmy KROS

Archivácia dokladov online 

Digitálna kancelária slúži hlavne ako digitálne úložisko. Nie však hocijaké. Jeho súčasťou je Digitálny archív, v ktorom sa ukladajú účtovné záznamy v elektronickej podobe spolu s legislatívnymi náležitosťami a prílohami priamo z účtovných softvérov OMEGA a ALFA plus. Doklady tak máte po ruke kedykoľvek a kdekoľvek. Môžete ich stiahnuť, prezerať aj vytlačiť z pohodlia domova, prípadne všade tam, kde máte pripojenie na internet.

Bezpečnosť na prvom mieste

S Digitálnym archívom o svoje doklady nikdy neprídete. Dáta sa ukladajú na zabezpečenom cloudovom úložisku, ktoré spĺňa požiadavky GDPR a odolá všetkým živlom počasia. Paragrafy má KROS v malíčku. Môžete pokojne spávať, uložené doklady spĺňajú všetky legislatívne náležitosti.

Stavebníctvo nezaostáva

O tom, že digitalizácia sa týka aj ďalších oblastí života, nikto nepochybuje. Veď aj také stavebníctvo je už niekde úplne inde ako kedysi. Výkresy len na papieri už nie sú v kurze. Vizuálne stvárnenie stavby formou BIM modelu je čoraz populárnejšie. Výkresová dokumentácia sa z papiera presúva na monitory. Dôkazom je nová aplikácia KROS Výmery, v ktorej jednoducho zmeriate plochy a objemy.

Rýchlo tak zistíte, koľko materiálu budete na stavbu či rekonštrukciu potrebovať. Dokumenty k stavbe sa dnes ukladajú do online úložísk a komunikácia investorov a dodávateľov je tak omnoho rýchlejšia. Digitalizácia hrá aj v prospech aktuálnosti informácií. Online cenníková databáza flexibilne reaguje na zmeny cien a materiálov a je aktualizovaná priebežne počas celého roka.

Plusy jednoznačne stoja za to

Raz darmo, keď sa na digitalizáciu ako takú pozrieme z akejkoľvek stránky, výhody, ktoré prináša, prevažujú nad strachom z nových vecí. Doba ide dopredu, nové technológie a online možnosti otvárajú obzory aj zabehnutým účtovníkom, mzdárom, či stavbárom. Naskočte do rozbehnutého vlaku a nechajte sa viesť cestou k jednoduchšiemu podnikaniu s riešeniami od KROSU.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok