V Rooseveltovej a detskej nemocnici všetci lekári stiahli výpovede, pracujú v bežnom režime

ta3 TASR
1.12.2022 11:48

Všetkých 128 lekárov, najmä z chirurgických odborov a anestéziológie, ktorí boli pripravení na odchod z Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, stiahlo svoje výpovede. Vo štvrtok to uviedla hovorkyňa Ružena Maťašeje. "Plynulosť poskytovania zdravotnej starostlivosti je preto zabezpečená," dodala.

bb_roseveltka_lekari_3.jpg
TA3

Rooseveltova nemocnica pred pár dňami musela informovať pacientov o možnom preložení ich zákrokov, ktoré mali naplánované na prvých päť decembrových dní. Po podpísaní memoranda medzi vládou a Lekárskym odborovým združením (LOZ) a schválení potrebnej legislatívy v Národnej rade SR je to už neaktuálne. V nemocnici pracuje 453 lekárov.

Aj lekári banskobystrickej Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP), ktorí podali výpovede, vo štvrtok riadne nastúpili do práce. Prevádzka nemocnice nie je z dôvodu výpovedí nijakým spôsobom obmedzená. Skonštatovala hovorkyňa Jana Petríková.

"V stredu (30. 11.) boli štatutárom DFNsP a všetkými lekármi podpísané dohody o zmene pracovnej zmluvy, ktoré sú prílohou memoranda medzi vládou a LOZ. V rámci nich lekári odvolali výpovede a zamestnávateľ s tým súhlasil," doplnila.

V detskej nemocnici podalo výpovede 48 lekárov z celkového počtu 93. Vzhľadom na tento počet by od 1. decembra nebola schopná zabezpečiť chirurgické disciplíny ani pre akútne prípady.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok