Letang z Pittsburghu utrpel druhýkrát v živote mozgovú príhodu. Zatiaľ sa nevie, kedy sa vráti na ľad

ta3 TASR
1.12.2022 09:57

Kanadský hokejista Kris Letang utrpel druhýkrát v živote mozgovú príhodu a zatiaľ nie je známe, kedy sa vráti späť na ľad zámorskej NHL. Tridsaťpäťročný obranca Pittsburghu Penguins spozoroval príznaky v pondelok na tréningu a vyšetrenia v nemocnici potvrdili mŕtvicu.

Letang z Pittsburghu utrpel druhýkrát v živote mozgovú príhodu. Zatiaľ sa nevie, kedy sa vráti na ľad
AP Photo/Winslow Townson

"Mám šťastie, že poznám svoje telo dostatočne dobre na to, aby som rozpoznal, keď niečo nie je v poriadku. Som optimista, že sa čoskoro vrátim na ľad," uviedol Letang podľa agentúry AP. Generálny manažér Ron Hextall povedal, že to nevyzerá až tak vážne ako v roku 2014, keď obranca vynechal viac ako dva mesiace: "Nevedel, že mal mŕtvicu, len sa cítil zle. V prvom rade to je syn, otec, manžel a priateľ a klub je až druhoradý. Sme radi, že sa cíti dobre."

Letanga čakajú ďalšie testy počas týždňa, no zápas svojho tímu proti Caroline Hurricanes si pozrel osobne na štadióne a po druhej tretine prišiel do šatne. "Myslím si, že bolo dôležité, aby tam bol Kris, pretože jeho spoluhráči ho videli v dobrej nálade a že sa mu darí," povedal tréner Mike Sullivan, ktorého potešili prvé výsledky, pretože boli "veľmi povzbudivé."

Kanaďan Letang získal počas kariéry trikrát v drese "tučniakov" Stanleyho pohár a Pittsburgh s ním v lete podpísal nový šesťročný kontrakt. V minulej sezóne dosiahol najviac bodov (68) v základnej časti NHL a v prebiehajúcej odohral 21 zápasov, v ktorých zaznamenal 12 bodov (1+11).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok