Veľký prehľad lyžiarskych stredísk. Vieme, čo ponúkajú a koľko stoja skipasy

ta3/Milan Špak
30.12.2022 00:00

S príchodom zimy sa začala aj lyžiarska sezóna a svahy po celom Slovensku už zaplavili nadšenci tohto zimného športu. Pozrite si prehľad toho, kedy svoje brány otvorili tie najznámejšie strediská na Slovensku a koľko tam vyjde lyžovačka.

Energetická kríza sa týka aj prevádzkovateľov lyžiarskych stredísk. Nie všetky areály môžu byť počas zimy otvorené, príkladom je Levočská dolina, ktorá ostane počas sezóny zatvorená. Tí, ktorí sa rozhodli aj napriek enormným cenám energií zasnežovať, priznávajú, že cena skipasov v porovnaní s minulými rokmi stúpla.

Jasná 

Najväčšie stredisko nielen na Slovensku, ale aj v strednej Európe, otvorilo lyžiarsku sezónu už 3. decembra. Areál v Nízkych Tatrách ponúka dohromady 35 zjazdoviek v celkovej dĺžke vyše 50 kilometrov. V Jasnej je k dispozícii osem sedačkových lanoviek, šesť kabínových lanoviek a šesť vlekov. Na svoje si prídu aj nadšenci bežeckého lyžovania, keďže sa tam nachádzajú bežkárske dráhy, ktoré dokopy merajú päť kilometrov.

V Jasnej ponúkajú skipasy v dĺžke od jedného do šiestich dní. Počas mimosezóny, ktorá sa začala 3. decembra, stál jednodňový skipas zakúpený online 59 eur a najdlhší šesťdňový 336 eur. Počas hlavnej sezóny zaplatíte na mieste za jednodňový skipas 65 eur a za šesťdňový 371 eur. Ceny online nákupu ostávajú nemenné. Lístky za zvýhodnené ceny sa dajú kúpiť pre deti, juniorov, seniorov. 

V Jasnej, podobne ako vo Vysokých Tatrách, sa však predávajú skipasy predovšetkým online, a to za flexibilné ceny. Platí podobný princíp ako pri nákupe leteniek - nákup s predstihom vyjde lacnejšie. V Jasnej bolo tak možné nakupovať jednodňové skipasy v predpredaji na celú sezónu v cenách 29 až 55 eur.

PARK SNOW Donovaly 

V lyžiarskom stredisku na Donovaloch spustili zasnežovanie 19. novembra. Stredisko PARK SNOW Donovaly lyžiarom ponúka celkovo 19 zjazdových tratí a využiť môžu dve lanovky a 14 vlekov. Na úvod lyžiarskej sezóny, ktorý na Donovaloch trval do 25. decembra, bolo možné zakúpiť si štvorhodinový alebo jednodňový lístok, ktorý priamo na mieste stál 29, respektíve 35 eur. Pri zakúpení lístkov online boli ceny 25 a 30 eur.

Počas "top sezóny" v čase od 26. decembra do 8. januára je možné zakúpiť si okrem štvorhodinového a jednodňového lístka aj skipasy až v dĺžke šesť dní. Jednodňový lístok pre dospelého stojí 47 eur a za šesťdňový skipas zaplatíte 245 eur. Aj v tomto prípade platí zľava pri nákupe online. Pri lístku na šesť dní zaplatíte dokonca o 26 eur menej než priamo na mieste. Aj na Donovaloch platia zľavnené lístky pre deti, juniorov a seniorov.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok