Na ukrajinskej ambasáde v Madride vybuchla listová bomba, bola adresovaná veľvyslancovi

ta3 tasr
30.11.2022 15:05

Listová zásielka, ktorá v stredu vybuchla na ukrajinskej ambasáde v Madride a zranila jedného zamestnanca, bola určená veľvyslancovi Serhijovi Pohoreľcevovi. Vo vyhlásení to uviedlo španielske ministerstvo zahraničných vecí, informujeme podľa správy stanice CNN.

Na ukrajinskej ambasáde v Madride vybuchla listová bomba, bola adresovaná veľvyslancovi
Twitter/NEXTA

Obálka obsahujúca listovú bombu bola doručená bežnou poštou, píše agentúra AFP. Vybuchla v rukách pracovníka strážnej služby pred budovou ambasády, uviedla predstaviteľka vlády Mercedes Gonzálezová v rozhovore pre televíznu stanicu Telemadrid. "Našťastie, nebolo to vážne, táto osoba utrpela menšie zranenie na pravej ruke. List bol adresovaný veľvyslancovi," dodala.

Zranený muž bol ošetrený v nemocnici a podľa španielskej štátnej televízie TVE ho neskôr prepustili domov. Šéf rezortu diplomacie v Madride José Manuel Albares po tom, čo krátko po poludní došlo k explózii listovej bomby, v tejto záležitosti telefonicky hovoril s Pohoreľcevovom a zaujímal sa o zdravotný stav zraneného pracovníka.

Albares, ktorý sa momentálne zúčastňuje na návšteve španielskych vojakov slúžiacich na misii NATO v Rumunsku, tiež telefonoval s ukrajinským rezortným partnerom Dmytrom Kulebom, aby mu vyjadril "podporu a solidaritu".

Kuleba v reakcii na tento čin nariadil všetkým veľvyslanectvám Ukrajiny na svete, aby sprísnili bezpečnostné opatrenia, uviedol na sociálnych sieťach jeho hovorca Oleh Nikolenko. "Ktokoľvek stojí za touto explóziou, neuspeje v zastrašovaní ukrajinských diplomatov a nezastaví ich v každodennom úsilí posilniť Ukrajinu a bojovať proti ruskej agresii," uviedol Nikolenko, ktorého citovala agentúra AP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok